Charlie Munger ismét ekézte a kriptó befektetéseket

A legendás amerikai befektető, Charlie Munger továbbra sincs jó véleménnyel a kriptó befektetésekről. A milliárdos egy a napokban adott interjú során a jelenlegi kriptó “őrületet” még a dotcom buboréknál is nagyobb esztelenségnek nevezte, sőt azt is kifejtette, hogy teljes mértékben támogatja a Kína által nemrég bevezetett kriptó ellenes intézkedéseket, valamint reméli, hogy hamarosan a nyugati világban is hasonló intézkedéseket hoznak.

Akinek a dotcom buborék nincs meg, ez a 90-es években kialakult az internet megjelenésével együtt járó részvénypiaci buborékra utal, melynek során gyakorlatilag minden weboldal vagy internetes cég papírjai az egekbe szöktek, hogy aztán ezeknek a 90 százaléka pár év múlva teljesen elértéktelenedjen a vállalat megszűnése, vagy érdektelensége miatt.

A 97 éves milliárdos, aki nem mellesleg a Berkshire Hathaway helyettes vezérigazgatója, arról is beszélt, hogy úgy véli, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Kína kapcsolata a közeljövőben normalizálódni fog. A kriptovalutákra visszatérve Munger megismételte, hogy továbbra sincs semmilyen kriptó érdekeltsége, soha nem is volt, soha nem is lesz és “azt kívánja bárcsak soha fel sem találták volna ezt a technológiát”.

Elgondolkodtató gondolatok a shitcoin boom közepette

Arra, hogy miért gondolja ezt, viszont érdekes magyarázattal szolgált: “Soha nem szerettem részt venni az ehhez hasonló buborékokban. Külsőre úgy tűnik, hogy ezekkel mindenki jól jár, hiszen az emberek csak úgy tolonganak, hogy nekik is jusson egy szelet a tortából és számtalan ember valóban meggazdagszik. Azokról azonban soha nem hallani, akik mindenüket elvesztik egy egy nagyobb zuhanáskor, vagy az éppen aktuális buborék összeomlásakor. Én lassabban, megfontoltabban, úgy szeretek pénzt keresni, hogy közben olyan termékeket és szolgálttásokat adok el az embereknek, amik tényleg jobbá teszik az életüket.”  

Charlie Munger végül azoknak a kriptó rajongóknak is odaszúrt, akik egyfajta, igazságosabb, rendszertől független értéket látnak a kriptovalutákban: “Ne higgye senki, hogy azok akik az egyre újabb és újabb kriptó projektek mögött állnak bármilyen valódi értéket akarnak teremteni. Őket az egészből csak a bezsebelhető pénz érdekli, és csak magukra gondolnak.”

( Forrás )