Warren Buffett jobbkeze, Charlie Munger is utálja a Bitcoint

Warren Buffen jobbkeze, Charlie Munger is utálja a Bitcoint és annak sikerét. Sőt mi több, konkrétan egy földi csapásnak nevezte a kriptovalutát.

Munger élesen bírálta a Bitcoint

Ha esetleg nem hangzik ismerősen Charlie Munger neve, Munger egy 97 éves amerikai milliárdos befektető, aki egyébként a Berkshire Hathaway alelnöke is egyben. A céget üzleti partnerével, Warren Buffett-tel vezetik közösen. Szombaton épp a cég részvényeseinek éves találkozóján szólalt fel Munger, ahol a Bitcoinról is kifaggatták az üzletembert.

Munger persze nem köntörfalazott és egyenesen megmondta a véleményét a kriptovalutáról és annak sikeréről:

“Azok, akik jól ismernek engem, csak lengetik a vörös zászlót a bikának. Természetesen utálom a Bitcoin sikerét és én nem látok szívesen egy olyan valutát, amely ilyen mértékben hasznos az emberrablók, zsarolók, és hasonlók számára.”

Továbbá Munger azt is kifogásolja, hogy ezt az új pénzügyi terméket valaki csak úgy a semmiből találta fel.

Majd hozzátette:

“Tehát egyszerűen azt kell hogy mondjam, hogy véleményem szerint ez az egész átkozott fejlődés undorító és egyenesen szembemegy a civilizáció érdekeivel.”

Buffett ezúttal nem szerette volna elrontani senki örömét sem

Buffett, aki a Bitcoin egyik legismertebb és legszókimondóbb kritikusa hírében áll, ezúttal úgy döntött, hogy nem száll be a buliba és kezdi el a Bitcoint kritizálni. Ez pedig már csak amiatt is meglepő, mivel korábban elég gyakran nyilatkozott negatívan a kriptovalutáról. Egyszer még “patkányméreg a négyzeten”-nek is nevezte a Bitcoint.

A mostani Bitcoinnal kapcsolatos faggatózást ily módon zárta rövidre:

“Ezt a kérdést passzolom, mivel bizonyára több százezer olyan ember néz most, akiknek van Bitcoinjuk, és valószínűleg mindössze 2 olyan ember van, aki shortolja… Tehát választhatunk, hogy 400 ezer embert haragítunk magunkra és vesszük el a kedvüket, vagy 2 embert teszünk boldoggá, ez már csak egy ilyen buta egyenlet.”

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük