A Coinfloor bitcoin tőzsdén ingyenes bitcoin kereskedés lesz elérhető a hét végétől

  •  
  •  
  •  
  •  

A londoni székhelyű digitális pénz kereskedéssel foglalkozó Coinfloor bejelentette, hogy ingyenes bitcoin kereskedés lesz náluk elérhető. A bejelentés alapján a hét végétől kezdve nem számítanak fel díjat a bitcoin adás-vételért a platformon.

Új árazási stratégia

Ezzel a lépéssel a Coinfloor egy olyan árazási stratégiát vesz át, amelyet az iparág legnagyobb volumenű kínai online bitcoin tőzsdéi is követnek. Az egyik legnagyobb szereplő a bitcoin GBP piacán szeretné fellendíteni a kereskedés mértékét a fejlődésben lévő európai piacon.

Coinfloor kereskedési volumene az elmúlt 30 napbanA Coinfloor online bitcoin tőzsdén 234 BTC, azaz nagyjából 150 000 dollár értékű bitcoin cserél gazdát naponta. Ezen adat alapján a forgalom itt nagyobb, mint a Coinbase GDAX vagy a San Francisco-i Kraken tőzsdéken.

Jelentős forgalom növekedést vár a Coinfloor a lépéstől

Mark Lamb, a Coinfloor ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, nincs okuk félni attól, hogy ha csatlakoznak az innovatív árképzéshez csökken a bevételük. Ezt az árazást ugyanis egyre több bitcoin tőzsde alkalmazza globálisan.

“Úgy gondoljuk, ez a modell a megfelelő egy bitcoin tőzsde számára. Ez igencsak előre lendítheti a bitcoin kereskedést a nyugati országokban is.”

Coinfloor logoA hír azért is érdekes időben érkezett, mert a kínai bitcoin tőzsdéken jelentősen megnövekedett a forgalom az utóbbi időkben. A BTCC, Huobi és OKCoin, a világ három legnagyobb volumenű online bitcoin tőzsdéje aktívan próbál ugyanis megfelelni a kínai központi bank által szabott feltételeknek. Eddig ezek a bitcoin tőzsdék csak a tőkeáttételes kereskedés szabályozását módosítottak, ami egyelőre nem hatott ki a kereskedés volumenére. A kereskedés forgalma ugyanis továbbra is a megszokott átlagos szinten maradt, ahol a korábbi bitcoin áremelkedés előtt zajlott a kereskedés.

Mark Lamb azonban azt állítja, az árazás átalakításának mostani időzítése nincs összhangban  a Kínában zajló bizonytalan eseményekkel.

“Ez most arról szól, hogy növeljük a bitcoin kereskedés volumenét az Egyesült Királyságban. Nem arról, hogy más régiókból irányítsuk át a kereskedési tevékenységet.”

Az ingyenes bitcoin kereskedés kezd elterjedni

A Coinfloor továbbra is díjat fog szedni a számlákról történő bitcoin utalásokért és a számlák GBP feltöltéséért.

A Deribit bitcoin opciókkal és határidős ügyletekkel hasonló akciót hirdetett tavaly ősszel, melynek révén a forgalom jelentősen megnöveledett a platformon. Így elképzelhető, hogy a bitcoin tőzsdék a jövőben át fognak állni a hasonló árképzésre, azaz, hogy nem számítanak fel díjat a bitcoin adás-vételért.


  •  
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.