Egy kanadai startup több millió bankautomatát akar bitcoin vásárlási opcióval frissíteni

A kanadia Coinsquare többségi részesedést szerzett egy szoftvercégben, aminek szoftverével bankautomatákon keresztül válik lehetségessé a bitcoin vásárlás.

A hagyományos bankautomata lehet a Bitcoin terjedésének következő felülete

A Just Cash szoftvercég egy Egyesült Államokban bejegyzett fintech startup. A startup arról ismert, hogy kifejlesztett egy szoftvert, ami lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy közvetlen a hagyományos pénzautomatákon keresztül lehet kriptovalutákat vásárolni extra hardver vagy mobil alkalmazás telepítése nélkül.

A meg nem nevezett összegű részesedés szerzés után a Just Cash alkalmazottak a Coinsquarenél folytatják.

A Coinsquare CEO, Cole Diamond, elmondása szerint a felvásárlás jól tükrözi a cége misszióját, mely hogy mainstreammé tegye a kriptogazdaságot és a kriptovalutákat. Diamond szerint az ATM-es bitcoin vásárlás végre elérhetővé teszi a nagytömegeknek a kriptovaluta vásárlást.

A sajtóközlemény nem részletezi, hogy pontosan hány automatát frissítene a Coinsquare a szoftverrel, de a startup közleménye szerint a szoftvert több millió bankautomatára lehetne telepíteni.

Diamond elmondása szerint:

“Azzal, hogy több millió meglévő ATM-et használunk, végre áthidalhatjuk a szakadékot és az új felhasználóknak egy egyszerű és a lehető legmegszokottabb módon biztosíthatjuk a kriptopénz vásárlást. A Bitcoin sokak számára új és szokatlan, de nem az ATM-ek.”

Az évben a Coinsquare azzal került a hírekbe, hogy egy kanadai dollárhoz rögzített stabilcoint bocsátott ki. 2018 végén pedig 25 európai országban tette elérhetővé a váltó és OTC kereskedési szolgáltatásait.

A CoinAtmRadar statisztikái alapján 2019 júniusban a világon üzembe helyezett bitcoin automaták (BTM) száma meghaladta az 5000-et.

Egy ilyen típusú frissítés csak Magyarországon a fiokesatmkereso adatai alapján 4439 bankautomata esetében hozná el a bitcoin váltás lehetőségét ezzel kiváltva a specifikus bitcoin automatákkal járó extra telepítési és üzemeltetési költségeket. Magyarországon jelenleg 26 bitcoin automata van üzembe helyezve, ebből 9-et üzemeltet a BitcoinBázis a partnerével közösen és 8 darabot a CoinCash.

(Forrás: PR News Wire)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.