ConsenSys Health Web 3.0 megoldást keres a koronavírus megállítására

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az április 13-tól május 11-ig tartó, ConsenSys Health által szervezett Stop COVID-19 Hackathon célja Web 3.0 megoldások fejlesztése a jelenlegi világjárvány megszüntetése és a jövőbeli járványok megelőzése céljából.

Már egy elcsépelt vicc, hogy az Ethereumon dolgozni olyan, mint repülőgépet építeni a levegőben. Ugyanez mondható el a koronavírus járványról is.

A ConsenSys Health, a ConsenSys spin-off leánycége, a blokklánc technológiát felhasználva összpontosít az egészségügyi ágazat fejlesztésére. A cég bejelentette, hogy megrendezi a Stop COVID-19 Hackathont. A kezdeményezés olyannyira friss, hogy ma reggel még nem is lehetett regisztrálni, bár az esemény április 13-án kezdődik.

A virtuális hackathon május 11-ig tart. Célja “a blokklánc és más feltörekvő technológiák kiaknázása annak érdekében, hogy javítsák az adatok hozzáférhetőségét és valódiságát olyan kutatók, egészségügyi dolgozók és élettudományi szakterületen dolgozók számára, akik próbálják jobban megérteni és megállítani a COVID-19-et, és megelőzni a jövőbeli világjárványok kialakulását “– a közzétett sajtóközleményük szerint.

A hackathon három nagy lépésre osztható:

1. összehozni a technikusokat és az egészségügyi szakembereket,
2. helyes irányba terelni őket a járvány megállítása érdekében
3. létrehozni olyan Web 3.0 megoldásokat, amelyek javítják a közegészségügyet.

Vagyis a fő cél, hogy a technológia alkalmazásával javítsuk az egészségügyi helyzetet, és biztonságos megoldásokat keressünk a járvány megállítására és megelőzésére.

Miért indította Consensys a hackathont?

Heather Leigh Flannery, a ConsenSys Health alapítója és vezérigazgatója a következőt mondta:

“Erőfeszítéseink középpontjában az olyan konvergáló innovációk befolyásolása áll, mint a blokklánc, a tokenizálás, a zero-knowledge kriptográfia és az egyesített gépi tanulás az azonnali és hosszú távú közegészségügyi célok előmozdítása érdekében, az egyéni magánélet megőrzése mellett.”

Az eseményt a Gitcoin, a Hyperledger, a ConsenSys, a One Million Developers és az OpenMined támogatja. Az Ethereum, a Hyperledger és az OpenMined mind nyílt forráskódúak. Mivel a Gitcoin ad otthont a hackathonnak, a résztvevőknek lehetősége van arra, hogy a platformon keresztül találjanak finanszírozókat. A nyertes projektek támogatást kaphatnak a ConsenSys Health vagy a ConsenSys ösztöndíjakból is.

A bírák között szerepel a ConsenSys alapítója és vezérigazgatója, Joseph Lubin, a Hyperledger ügyvezető igazgatója, Brian Behlendorf, valamint a ConsenSys Health orvosi és tudományos szakértői. A nyertes projekt 10.000 dollárt kap.

A ConsenSys Health felhívja tehát világszerte az egészségügy és az élettudományok vezetőit, hogy jelentkezzenek mentorként a technológusok számára, akik ‘eszközöket’ fognak létrehozni és elindítani a betegség leküzdése érdekében. Hamarosan a hackereknek is jelentkezniük kellene.

Úgy tűnik tehát a kriptoközösség nagy erőfeszítéseket tesz a világjárvány megállapítása érdekében. Pár napja a Folding@Home kezdeményezésről is beszámoltunk, ami szintén a koronavírus elleni gyógymód kutatásokat támogatja.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.