Ébresztőt fújtak az alvó bitcoinosok, 40%-kal csökkent az inaktív bitcoin tárcák száma

Az április eleji Bitcoin (BTC) árfolyam növekedés mögött a fundamentumok is egyre bimbózóbban festenek ugyanis több mint 40-60%-kal emelkedett az aktív bitcoin tárcák száma.

Nem lesz kérészéletű a friss rali

A Flipside Crypto blokklánc elemzőcégre hivatkozva a Bloomberg jelentette, hogy egyre nagyobb számban aktivizálódnak az alvó bitcoin tárcák (Kíváncsi vagy hogyan tárolják a bitcoint?) és kezdenek a Bitcoin hálózaton utalásokba. Az alvó tárcáknak azokat az egyenlegeket nevezzük, amelyek már legalább 6 hónapja nem mutattak életjelet magukról, se kimenő, se beérkező tranzakciót. Az elemzőcég szerint március 15 óta a számuk 40%-kal csökkent.

Aktív bitcoin tárcaszámok az elmúlt 6 hónapban | Forrás: Bitinfocharts

Eric Stone, a Flipside adattudósa szerint:

“Ha optimista vagy a kriptókat illetően, akkor ez egy jó hír. […] Egyre többen barátkoznak meg a Bitcoin vásárlás ötletével.”

A vállalat CEO-ja azt is hozzáfűzte, a friss rali sokkal megalapozottabb mint a múlt év októberi áremelkedés. Szerinte a rakétákat a kisebb bitcoin befektetéssel rendelkező kiskereskedők és alkalmi befektetők gyújtották be, akik most kezdtek el felébredni a hosszúra nyúlt 2018-as kriptotélből. Ez egyben rácáfol a bálnák által hajtott áprilisi rali elméletére.

“Sokkal megalapozottabbak gondoljuk, mint néhány bálnamozgást októberben. […] Ez valószínűleg megerősíti az eszközosztály körül kialakult szemléletet és annak létjogosultságát.”

Érdekességképpen múlt év márciusában Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors ügyvezetője szintén az aktív címek emelkedését jelölte meg egy újabb rali elsődleges növekedési faktoraként.

Napjainkra a teljes bitcoin tárcaszám átlépte az 50 milliót, de ha nagyjátékosi perspektívába helyezzük és vesszük a Visa és MasterCard kártyatulajdonosok 5 milliárd fős számát, akkor nyilvánvalóvá válhat, hogy bőven van még hely a növekedésre.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!