Csupán 6-8 hét választ el minket az Ethereum 2.0 indulásától

Az Ethereum vezető fejlesztői új naprakész hírekkel jelentkeztek az Ethereum közösségnek a Beacon Chain tesztelésével és az ETH 2.0-val kapcsolatban.

Az Ethereum 2.0 egyik fejlesztője, Ben Edgington nemrégiben közzétett posztjában kiemelte a Beacon Chain tesztelésének és fejlesztésének legfrissebb híreit. Az elsődleges frissítés az 1.0.0 verzió közzététele volt. A frissítés számos fejlesztést és konfigurációs módosítást tartalmaz, amelyeket a bejegyzés részletez.

Ezenkívül frissítéseket hajtottak végre a Boneh-Lynn-Shacham (BLS) aláírási sémában, és megerősítették a védelmet a szolgáltatásmegtagadási, azaz DDoS- támadásokra.

A betéti okos szerződés „már megfelelő” – tette hozzá Edgington , a Beacon Chain genezis pedig 6-8 hét múlva várható. Ez azonban még mindig csak becslés, nem jelentettek be hivatalos időpontot a közzétételére.

Edgington figyelmeztetett minket a hamis szerződésekbe történő letétbe helyezés elkerülésére is, ugyanis készülnek ők is rá, hogy sok hamis ilyen szerződés jelenik majd meg az indulás környékén.

„Sok hamis betéti szerződés és Launchpad kezelőfelület fog felbukkanni a következő napokban. Keresd a hivatalos bejelentéseket: ne küldj Ethert random szerződésekre; ez nem a DeFi.”

ETH 2.0 TestNet frissítés

A múlt héten futó Zinken TestNet zökkenőmentesen működött, így a csapat gondolatai már az élesítés körül forognak – tette hozzá. A programozó megjegyezte, hogy a TestNet-ek már nem „akadoznak”, és a 0. fázist azonnal el kell indítani.

„Közben a Medalla nagyon alacsony részvétellel küzd. Azt hiszem, az emberek kissé unják már a teszteket. Itt az idő hogy továbblépjünk.”

A cikk írása idején a beaconcha.in szerint csak 45%-os hálózati részvétel volt a Medalla TestNet-en. 66% -ra van szüksége a véglegesség eléréséhez.

Az Ethereum 2.0 hibavadász (bug bounty) programjai különféle kliensek tesztelésére még futnak, ilyen például a Teku, a Lighthouse és a Prysm. 50 ezer dolláros jutalmat kap az, aki kritikus problémát talál.

A Prysm továbbra is domináns

Hozzátette, hogy a hálózatnak nagyobb kliens diverzifikációra van szüksége a sikeres teszteléshez, ugyanis még mindig a Prysm dominál.

A Prysm keményen dolgozott saját ETH 2.0 kliensének fejlesztésén, és nemrégiben egy webalapú grafikus felhasználói felületet jelentett be egy dedikált ‘staking’ portállal. A Lighthouse nemrég frissített a 0.3.0 verzióra, amely számos fejlesztést vezet be.

Volt némi vita a tokenizálásról, amely elméletileg nagyobb megtérülést tesz lehetővé, de centralizációs problémákhoz vezethet.

Összefoglalva, a fejlesztő úgy gondolja, hogy a tesztelés ideje a végéhez ért, és a valódi verziót a lehető leghamarabb ki kell bocsátani. Talán a következő két hónapon belül el is indul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.