Cynthia Lummis vs Hillary Clinton: politikus nők vitáznak a bitcoinon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bitcoin rajongó szenátor, Cynthia Lummis reagált Hillary Clinton kriptovalutákkal kapcsolatos figyelmeztetésére, mondván, hogy az USA fogadja el azt makrogazdasági megoldásként.

Cynthia Lummis, Wyoming republikánus szenátora nemrég visszavágott Hillary Clintonnak, amiért a volt first lady a kriptovalutákon gúnyolódott még múlt héten a Bloomberg New Economy Forum szingapúri panelbeszélgetésén. Azt javasolta a kriptopénzeket elszántan támogató szenátor, hogy a bitcoin valós megoldást kínál az amerikai dollár inflációs problémáira, ezért az USA-nak el kellene azt fogadnia.

Egy tweetben kijelentette, hogy a bitcoin segíthet stabilizálni az egyébként instabil amerikai dollárt.

“A nagy vezetők nem félnek a jövőtől. Amerika megnyerhetné a jövőt azzal, hogy a bitcoint ércpénzként fogadná el, amely stabilizálhatja a dollárt, és visszafordíthatja az 1971-ben kezdődött lejtmenetet”.

1971-ben Nixon elnök teljesen eltörölte az aranystandardot, és az amerikai pénzkínálatot a szövetségi kormány ellenőrzése alá helyezte. Azóta az infláció sokkal nagyobb problémát jelent, és a megtakarítási ráták az egész nyugati világban masszívan csökkentek. A bitcoint gyakran reklámozzák, mint megoldást erre a problémára, köszönhetően a teljesen rögzített és nem manipulálható monetáris politikájának.

A szenátornak haladás mellett való kiállása jó nagy pofon Clintonnak. A 2016-os amerikai választásokon Donald Trump ellen indulva a volt first lady az ún. “establishment” politika jelképévé vált, amit a bitcoinosok általában megvetnek.

Nem világos, hogy Lummis mire gondol, amikor a bitcoin stabilizáló képességére hívja fel a figyelmet. Lehet arra, hogy a bitcoin úgy működhetne, mint 1971 előtt az arany.

Akárhogy is, Lummis rendíthetetlenül pénzként, és nem csak értéktároló eszközként hivatkozik a bitcoinra. A szenátor asszony már korábban bebizonyította, hogy hű támogatója a kriptopénznek, sőt, egy kongresszusi beszédében még Istennek is hálát adott a létezéséért. Sok bitcoin maximalistához hasonlóan ő is kritikusan nyilatkozott más kriptovalutákról és a mémérmékről, például a Shiba Inuról.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.