D.AI.SY – Bájos női névvel terjed egy kriptoátverés

D.AI.SY – Ezzel a névvel terjed egy újabb kriptoátverés, amelyhez már van magyar nyelven is elérhető, mindenféle szépet és jót ígérő videó. De mit is tud ez a magát decentralizált mesterséges intelligencia rendszernek tituláló projekt, amely világgyorsan lecsap a gyanútlanok pénztárcájára?

Mi is a D.AI.SY AI?

A D.AI.SY AI a Decentralized AI System rövidítése (magyarul decentralizált mesterséges intelligencia rendszernek fordítható). A pénzügyi technológiák közösségi finanszírozási platformjaként mutatják be. A hivatalos videója szerint a Daisy Crowd Fund csomag megvásárlásával a befektetők a Daisy AI fejlesztésére szolgáló részvénytőke-alapot segítik. A projektet fejlesztő Endotech fintech vállalat, amely a részvényeit és a kereskedési eredményekből származó nyereségét, mint közösségi finanszírozási jutalékot megosztja minden egyes közreműködővel. A reklám azt állítja ugyanakkor, hogy az Endotech csak fejlesztő, hiszen a D.AI.SY AI egy blokkláncon futó decentralizált okosszerződés.

A Daisy AI egy olyan kereskedési rendszer, amely állítólag mesterséges intelligenciát használ, hogy négyszeresére növelje a már nyereséges kereskedési stratégiák teljesítményét. A projekt videójában az értelmi szerzők olyan innovatív megoldást kínálnak, amivel mindenki nyerhet. A D.AI.SY AI által használt stratégiák kereskedési teljesítménye állítólag évi több ezer százalékos!! Természetesen előkerül a jó öreg mézesmadzsag, miszerint egy ilyen stratégiához való hozzáféréséhez normál esetben legalább egymillió dollárra van szükség, de csak most már 100 dollárral is be lehet szállni!

Nem tudni, mi is ez az Endotech

A bemutatkozó videóban szó esik a projektet fejlesztő Endotech vállalatról, mely egy igazi fintech csoda. Alapítója egy úgynevezett Dr. Anna Becker, akiről ódákat zeng a bemutató. A hölgy algoritmusai állítólag 1 milliárd dollárt kezelnek és ezeket az algoritmusokat a világ kiemelkedő pénzügyi intézményei használják. A világ vezető mesterséges intelligencia tudósaival dolgozik együtt és már 20 éves korában olyan algoritmust fedezett fel, amit ma már széles körben alkalmaznak az operációs rendszerekben. Ezek után felmerülhet a kérdés, hogyha a hölgy ekkora géniusz, miért nem hallottunk még róla?!

Csak egy gyors Google keresésre volt szükségünk az Endotech-ről, hogy rájöjjünk a cég egy nagy kamu. A hivatalos weboldalán nem ad meg semmilyen elérhetőséget, csak egy e-mail címet. Egy olyan kimagasló teljesítményt produkáló vállalatnak, mint amilyennek mondják a reklámjukban, azért illene ennél többet elárulnia magáról. A videóban azt állítják, hogy a vállalatot 2012-ben alapították, a domainje viszont csak 2018 óta létezik. Szinte kizárt, hogy egy mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat, csak 6 évvel az indulása után vásároljon egy nyomorult domaint és indítson weboldalt. Arról sincs információ, hogy a vállalat pontosan hol van bejegyezve.

Tündérmese felnőtteknek

Ha már ennyi nem lenne elég ahhoz, hogy gyanakodjunk, nézzük meg, hogy mit is ajánl a D.AI.SY. A bemutató videó már túl szép, hogy igaz legyen. A mesterséges intelligenciát a csalók úgy használják, mint egy varázsszót. Igaz, hogy a világ vezető pénzügyi cégei valóban befektetnek ezen a területen és különféle rendszereket fejlesztenek, de ez a nagyközönség számára általában nem elérhető. Ma már számos, passzív jövedelmet ígérő csalás van, ami a mesterséges intelligencia kifejezéssel dobálódzik. A másik bűvös szó, amire manapság sokan ugranak: az okosszerződés. Ha D.AI.SY egy szimpla okosszerződés, akkor hogy lehet vele pénzt keresni?

A D.AI.SY AI azt ígéri, hogy már 100 dollártól be lehet szállni a buliban, egészen 12000 dollárig. Regisztrációkor csak kriptopénzben lehet fizetni egy TRON tárcába. Az ide befizetett TRX kriptovalutát tovább utalják a D.AI.SY-nek, az összeget megosztva pedig a D.AI.SY AI és a D.AI.SY közösség kap belőle. Feltételezzük, hogy innentől kezdve a szerencsétlen befektető szaladhat a pénze után, azt már nyomon követni lehetetlen az össze-vissza utalgatások miatt. Ez a csúcsszuper projekt itt még nem ér véget, hiszen az Endotech egy mátrix bónusszal állt elő, ami nem más, mint a jó öreg Ponzi-séma. Ha regisztráltál és legalább a minimum 100 dolláros összeget befizetetted, akkor ha újabb tagokat regisztráltatsz be, még több pénzhez juthatsz. Napi hozamnak 3%-ot ígérnek, ami évi 800-1500% is lehet. Szóval az ígéretek szerint, aki ebbe a csodaprojektbe fektet, nem is kell többet dolgoznia, hiszen vígan megél a passzív jövedelméből.

Már csak az a kérdés, hogyha ez a projekt olyan ígéretes, nagy pénzügyi cégekkel dolgozik együtt az Endotech, több ezer százalékos hozamot kínálnak, akkor mi a fenének kell a befektetőnek embereket bevonni?! Nincs itt semmiféle mesterséges intelligencia, sem pedig blokklánc, ami fialná a pénzt. Egyszerűen az újonnan bepalizott tagok pénzét elveszik és abból fizetik a régebbi befektetőket.

Bonyolult és nagyvonalú a többszintű struktúrájuk a bónuszokkal meg mindennel, de ezt csak arra használják, hogy minden tagot arra ösztökéljenek, hogy minél több embert ajánljon be, mert a D.AI.SY csak addig tud létezni, amíg folyamatosan áramlik belé az új pénz. Amint a pénz beáramlása lelassul, a D.AI.SY kártyavárként omlik össze.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük