A darkneten 5000 dollárnyi bitcoint fizetett, hogy megöljék a férjét

Egy 36 éves nevadai nő ellen vádat emeltek. A darkneten bitcoinnal fizetett azért, hogy a férjét megöljék.

Egy nevadai nőt, Kristy Lynn Felkins-t az amerikai hatóságok azzal vádolják, hogy a darkweben egy bérgyilkost bérelt fel, hogy az meggyilkolja a férjét, Gabriel Scott-ot. A kaliforniai keleti körzet bírósága által csütörtökön lezárt bírósági dokumentumok szerint a 36 éves Felkins 5000 dollárt fizetett bitcoinban egy ma már nem működő weboldalnak abban a reményben, hogy egy bérgyilkos megöli a volt férjét, akitől egyébként két gyermeke született. A bíróság szerint négy részletben utalt a nő bitcoint az oldalnak.

A dokumentumokból az derült ki, hogy a szóban forgó gyilkosságot már 2016-ben eltervezte. Felkins a TOR böngészőt használva vette fel a kapcsolatot az állítólagos bérgyilkos weboldalával. A weboldal arra kérte az amerikai nőt, hogy a LocalBitcoins-on négy különböző címre küldje át a bitcoint.

A weboldal megkérdezte Felkins-től, hogy miért akarja meggyilkoltatni a férjét. Erre azt válaszolta, hogy a férfi mentálisan és szexuálisan is többször bántalmazta. Elmenekült tőle, de a gyerekeit elvette tőle. A nő állítása szerint a gyerekeket is bántotta a volt férje. Habár a nő átutalta a kért összeget 2016. március 6. és 9. között, voltak kétségei a weboldallal kapcsolatban. Az oldal azt ígérte, hogy a volt férjet a munkahelye előtt fogják lelőni. Nagyjából egy hónap múlva azonban rájött arra, hogy a weboldal átverte. A férjét nem gyilkolták meg, a pénzzel pedig leléptek.

Az nem teljesen világos, hogy Felkin hogyan került egyébkén a hatóságok látókörébe. A bírósági dokumentumokban ugyanakkor megemlítik azt, hogy a rendőrök fülest kaptak valakitől. Ezután a hatóságok lenyomozták az e-mail címe segítségével a BTC tranzakciókat, így bukkantakra rá a weboldalra. A rendőrség 2019-ben szerzett tudomást a gyilkossági kísérletről. Ha most bűnösnek találják a nőt, akár 10 év börtönt is kaphat.

További érdekes cikkeink: