Decentralizált kriptotőzsdére menekülnek a kínai kriptósok

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A dYdX decentralizált kriptotőzsdére menekülnek a kínai kriptósok a Kínában újra felpörgött, sőt, korábban soha nem látott szintre emelt kriptovaluta ellenes intézkedések hatására. A dYdX DEX (decentralizált kriptotőzsde) iránt már az év eleje óta folyamatosan nőtt az érdeklődés, elsősorban a kínai befektetők részéről. A jelenség mára olyan méreteket öltött, hogy a mostani hullámnak köszönhetően jelenleg a dYdX már nagyobb kereskedési volument kezel naponta, mint a korábbi rekorder Coinbase.

Egészen pontosan, a CoinGecko adatai szerint az elmúlt 24 órában a dYdX kriptotőzsdének 4,3 milliárd dolláros forgalma volt, míg ugyanezen idő alatt a Coinbase mindössze 3,7 milliárd dollárnyi üzletet bonyolított le. A kérdés persze, hogy ez a jelenség meddig fog tartani.

A kínai kriptósok azután kezdtek el tömegével özönleni a dYdX-re, miután előző hét pénteken Peking bejelentette, hogy még a kriptovaluta tranzakciókban való részvételt is törvényellenesnek minősíti. A kínai nemzeti bank pedig közleményben adta ki, hogy “A kriptovaluták törvényellenesek és azokat sehol nem szabad elfogadni, mint fizetőeszközt”. Számos kriptotőzsde azóta szorgalmasan ki is tiltja a kínai felhasználókat, vagy befagyasztja a számlájukat, így a mainstream oldalakról már fejvesztve menekülnek a kínai kriptósok.

Szédületes növekedés alig fél év alatt

A miheztartás végett ez 2009 óta már a 19. (!!) alkalom, hogy a kínai kormányzat újabb és újabb, a korábbinál mindig jobban korlátozó, egyre agresszívabb intézkedéscsomagokkal lehetetleníti el a kriptovalutákat.

Colin Wu, kínai kriptotudosító és szakértő véleménye szerint kínai befektetők milliói menekítik át kriptobefektetéseiket különböző DeFi tőzsdékre. Ennek oka egyrészt, hogy ne veszítsék el a pénzüket egy esetleges tiltás, vagy zárolás esetén, másrészt, hogy tevékenységüket még jobban elrejtsék a kormányzat elől, hiszen a kriptobefektetésekben való részvétel gyakorlatilag már önmagában is bűncselekménynek számít. Jelenleg a DeFi pénzügyek az egyik legfelkapottabb téma a kínai közösségi médiában.

Annak, hogy a kínai kriptósok menekülnek, a nagy nyertese pedig úgy tűnik, hogy a dYdX kriptotőzsde. Míg a dYdX az év elején egy naponta csupán 22 millió dolláros forgalmat bonyolító aprócska alternatív tőzsde volt, az elmúlt 6 hónapban, mintegy 19,700 százalékkal (!!!) nőtt. Mindeközben a Coinbase csupán 6 százalékkal tudott növekedni.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.