Kína újabb pofont adott a kriptovalutáknak – és ez most nagyot csattant

A kínai hatóságok még egy pofont adtak a kriptovalutáknak – és ez most nagyot csattant. A Weibo, avagy a „kínai Twitter” mostantól már senkivel nem kivételezik: az összes kriptókkal kapcsolatos felhasználói fiókot blokkolja platformján.

Nem ez az első eset, hogy a Weibo parancsra fogja magát és blokkolja a kriptovalutákkal foglalkozó fiókokat. Júniusban ugyanis, mikor a „kollektív kripto-tilalom” érvénybe lépett, a közösségi háló a neki (vagy az államnak) éppen nem tetsző fiókoknak sorra intett búcsút. Mostantól pedig már senkivel sem könyörületes, és egész egyszerűen letiltja az összes kripto influenszert és a kriptopénzekkel kapcsolatos vállalatok fiókjait. Tudniillik, ha a kínai hatóság elrendel valamit, annak aztán úgy is kell lennie. És nyilvánvalóan senki sem ússza meg szárazon, még a kriptók egyik legkiemelkedőbb sztárja, Justin Sun, a Tron (TRX) és a BitTorrent token (BTT) alapítója sem.

A történet egyébként, ahogyan azt már említettük, egészen júniusig vezethető vissza, amikoris Kína megkezdte a kriptovaluták elleni hadjáratát. Az állam a környezetvédelemre hivatkozva egymás után tette a lépéseket, amivel szinte ellehetetlenítette a kriptopénzek bányászatát és a velük való kereskedelmet. Onnantól kezdve a Binance, az OKEx és a Huobi is megszűnt létezni az országban. A Weibo lépésén tehát szinte már meg sem lepődünk, hiszen még mindig a csetepaté közepette vagyunk.

A tech cégeknek is befellegzett

A kínai hatóságok igencsak komolyan veszik dolgukat, és nem csak a kriptovaluták ellen, de úgy az egész „modern világtól” el akarják varrni a szálakat. Nemrégiben például már megkezdték a tech óriások és az internetes platformok, köztük az Alibaba és a Tencent megszabályozását is.

A legújabb tervezetet, mely kimondja, hogy a tartományok hatóságainak jogukban áll felügyelni az internetes vállalatokat, a héten tették közé. Innentől kezdve a rivális vállalatok linkjeinek blokkolása gyerekjáték lesz, az államnak pedig még nagyobb beleszólása lesz a kínai óriások működésébe. Mintha eddig még nem lettek volna teljesen rájuk szállva…

Forrás: U.Today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük