Már Magyarországon is toborozza az áldozatokat az Invia World felhőbányász cég

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Instagramon Berki Krisztián osztott meg egy linket az Invia World felhőbányász szolgáltatást áruló cég promóciójával kapcsolatosan. Azonban nem árt vigyázni a regisztrációval.

Inviaworld felhőbányászat promóció az Instagramon

„1 perc alatt el tudod kezdeni ma már a Bitcoin bányászását… Feltéve, ha neked is elég havonta a 10%-os eredmény 🙂 Ingyenes regisztráció: ***link*** A posztot megosztók között 100 euró értékű, kezdő Bitcoin bányászcsomagot sorsolunk ki.”

Ezt posztolta rajongói közt Berki Krisztián a napokban az Instagramon. Úgy tűnik Berki is csatlakozott azok közé a sztárok közé, akik valamilyen kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatást rekámoznak. Nincs ezzel semmi gond, sok celeb látta már meg ebben a lehetőséget, köztük például Floyd Mayweather boxoló is, aki előszeretetettel promótál különböző ICO-kat az Instagrammon rajongóinak.

A referral link (partner közvetítői link amely azt jelenti, hogy a link tulajdonosa jutalékot kap az új regisztrálók vásárlása után) mellett az akció keretein belül 100 euró értékű csomagot is megosztanak a lelkes rajongók között, hogy minnél többen osszák meg a posztot.

De mi is van az Invia World felhőbányász mögött?

Az Inviaworld egy olyan felhőbányászattal foglalkozó vállakozás, melynél bányászgépek számítási kapacitását lehet befektetésként bérbe venni. Ezek a cégek azt ajánlják, hogy a kezdeti befektetés után különböző időközönként kriptopénzben vagy hagyományos pénznemben a kibányászott érmék szerint osztják el a bevételt a felhasználóik között. A legtöbb felhőbányász cég azonban nem más, mint egy jól felépített, szépen becsomagolt piramisjáték. Tehát az új belépők befizetéseiből finanszírozzák a régi tagok „hozamát” és valójában nem is zajlik semmilyen kriptopénz bányászat a háttérben.

Bár vonzó lehet, hogy a cég oldala magyarul is elérhető, azonban nem árt egy kicsit mögé nézni, hogy mi is van az Invia World hangzatos ajánlatai mögött, mely révén akár havonta(!) 10%-os hozamot is elérhetünk. A Web Traffic Lounge oldalon november végén szedték össze az árulkodó jeleket, amik miatt nem árt óvatosnak lenni.

Invia World felhőbányász szolgátatás

A cég a honlap alapján osztrák gyökerekkel rendelkezik, az INVIA GMBH nyilvános adatai szerint három tulajdonos kezében áll. Daniel Zdesar az egyik tulajdonos, a cég marketing igazgatója, a Questra Austria befektetési lehetőségeinek promóciójával foglalkozott korábban, mely mára már kiderült, hogy egy piramisjáték volt. Nem keverendő össze a magyarországi Questor botránnyal, bár nem áll messze tőle.

Az elérhető csomagok 100 és 10500 euró között mozognak az Invia World oldalán. Ezért cserébe 3-345MH/s hash erőforrást lehet bérelni 36 hónapon át. Az oldal alapján, mindig a legjövedelemzőbb altcoint bányásszák, de azt nem részletezik, hogy pontosan melyikeket. Az ASIC gépek valahol Észak-Európában dolgoznak, az azonban szintén nem derül ki, hogy pontosan hol – és hogy egyáltalán léteznek-e.

A fentiek alapján elég sok kérdés merülhet fel az emberben, azonban ügyfészolgálat nem érhető el a honlapon. Ehhez most többet nem is kívánunk hozzátenni, mindenki vonja le maga a következtetéseket.

***BÁNYÁSZFIGYELŐ: Amennyiben hasonló gyanús felhőbányász céget találtok, de nem vagytok biztosak kilétükben, írjatok az info@bitcoinbazis.hu e-mail címre és segítünk kideríteni.***

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.