Már Magyarországon is toborozza az áldozatokat az Invia World felhőbányász cég

Az Instagramon Berki Krisztián osztott meg egy linket az Invia World felhőbányász szolgáltatást áruló cég promóciójával kapcsolatosan. Azonban nem árt vigyázni a regisztrációval.

Inviaworld felhőbányászat promóció az Instagramon

„1 perc alatt el tudod kezdeni ma már a Bitcoin bányászását… Feltéve, ha neked is elég havonta a 10%-os eredmény 🙂 Ingyenes regisztráció: ***link*** A posztot megosztók között 100 euró értékű, kezdő Bitcoin bányászcsomagot sorsolunk ki.”

Ezt posztolta rajongói közt Berki Krisztián a napokban az Instagramon. Úgy tűnik Berki is csatlakozott azok közé a sztárok közé, akik valamilyen kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatást rekámoznak. Nincs ezzel semmi gond, sok celeb látta már meg ebben a lehetőséget, köztük például Floyd Mayweather boxoló is, aki előszeretetettel promótál különböző ICO-kat az Instagrammon rajongóinak.

A referral link (partner közvetítői link amely azt jelenti, hogy a link tulajdonosa jutalékot kap az új regisztrálók vásárlása után) mellett az akció keretein belül 100 euró értékű csomagot is megosztanak a lelkes rajongók között, hogy minnél többen osszák meg a posztot.

De mi is van az Invia World felhőbányász mögött?

Az Inviaworld egy olyan felhőbányászattal foglalkozó vállakozás, melynél bányászgépek számítási kapacitását lehet befektetésként bérbe venni. Ezek a cégek azt ajánlják, hogy a kezdeti befektetés után különböző időközönként kriptopénzben vagy hagyományos pénznemben a kibányászott érmék szerint osztják el a bevételt a felhasználóik között. A legtöbb felhőbányász cég azonban nem más, mint egy jól felépített, szépen becsomagolt piramisjáték. Tehát az új belépők befizetéseiből finanszírozzák a régi tagok „hozamát” és valójában nem is zajlik semmilyen kriptopénz bányászat a háttérben.

Bár vonzó lehet, hogy a cég oldala magyarul is elérhető, azonban nem árt egy kicsit mögé nézni, hogy mi is van az Invia World hangzatos ajánlatai mögött, mely révén akár havonta(!) 10%-os hozamot is elérhetünk. A Web Traffic Lounge oldalon november végén szedték össze az árulkodó jeleket, amik miatt nem árt óvatosnak lenni.

Invia World felhőbányász szolgátatás

A cég a honlap alapján osztrák gyökerekkel rendelkezik, az INVIA GMBH nyilvános adatai szerint három tulajdonos kezében áll. Daniel Zdesar az egyik tulajdonos, a cég marketing igazgatója, a Questra Austria befektetési lehetőségeinek promóciójával foglalkozott korábban, mely mára már kiderült, hogy egy piramisjáték volt. Nem keverendő össze a magyarországi Questor botránnyal, bár nem áll messze tőle.

Az elérhető csomagok 100 és 10500 euró között mozognak az Invia World oldalán. Ezért cserébe 3-345MH/s hash erőforrást lehet bérelni 36 hónapon át. Az oldal alapján, mindig a legjövedelemzőbb altcoint bányásszák, de azt nem részletezik, hogy pontosan melyikeket. Az ASIC gépek valahol Észak-Európában dolgoznak, az azonban szintén nem derül ki, hogy pontosan hol – és hogy egyáltalán léteznek-e.

A fentiek alapján elég sok kérdés merülhet fel az emberben, azonban ügyfészolgálat nem érhető el a honlapon. Ehhez most többet nem is kívánunk hozzátenni, mindenki vonja le maga a következtetéseket.

***BÁNYÁSZFIGYELŐ: Amennyiben hasonló gyanús felhőbányász céget találtok, de nem vagytok biztosak kilétükben, írjatok az [email protected] e-mail címre és segítünk kideríteni.***