Egy év alatt duplájára nőtt a Brave aktív felhasználók száma

A személyes adatok védelmére kihegyezett Brave böngésző havi aktív felhasználóinak száma a 2018-as 5.5 millióról 10.4 millióra nőtt 2019-re. Ez alatt a napi aktív felhasználók száma egy év alatt triplájára, 3.3 millióra emelkedett.

A cég közleménye szerint a havi aktív userek száma a Brave 1.0-ás verziójának bejelentésével áll összhangban, amit még múlt hónapban tettek letölthetővé. A blogbejegyzés hozzáteszi, a havi szám több mint egy millióval emelkedett november végére.

Nőtt a regisztrált tartalomgyártók száma is a platformon, 12x több van, mint 2018-ban. A dinamikus növekedést a beépített BAT tokenre épülő ösztönzőrendszer is hajtja, ami extra bevételi forrást kínál a tartalommonetizáció és online hirdetési szegmensben.

A BATGrowth statisztikái szerint 342 713 regisztrált tartalomgyártót tart számon a Brave. 230 000-erre tehető a YouTuberek száma és mintegy 38 000-re a regisztrált honlapok (köztük a BitcoinBazis.hu is).

Már olyan több százmilliós látogatottságú honlapok csatlakoztak a projekthez, mint a Wikipédia, az Archive.org, The Guardian brit médiaportál és a DuckDuckGo keresőmotor.

Magyarországról is van néhány oldal, mely jövőt lát a reklámblokkolásra és gazdasági ösztönzőkre fókuszáló böngészőben, köztük a player.hu médiaportál is.

Kapcsolódó híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük