Eddig nem úgy néz ki, hogy forkolni fogják az Ethereumot

Miközben az Ethereum fejlesztői a Proof of Stake (PoS) mechanizmusra való áttérésre készülnek, addig a szektor egyes érintettjei az ETH forkolásán tanakodnak. Az F2Pool, avagy az egyik legnagyobb Ethereum bányászati pool úgy véli, a végső döntés a bányász közösségen múlik, ám elismerik, hogy a PoW időszak már a múlté, s ideje áttérni a környezetbarát PoS-re.

“Nem lényeges, hogy mi támogatjuk-e a forkot, vagy sem. Hagyjuk, hogy a bányász közösség döntsön. Azonban elismerjük, hogy az ETH PoW korszaka a végéhez közeledik, és be kell lépnünk a PoS új korszakába” – jelentették ki. Kiemelték továbbá, hogy rendkívül büszkék azokra a bányászokra, akik már több mint hét éve biztosítják a hálózat működését.

“Ezek a bányászok az Ethereum ökoszisztéma hősei. Visszafogottan, több mint 7 éve csendben biztosítják a hálózatot. Már vannak ether bányászaink a nyilvánosan jegyzett cégektől kezdve Ukrajnában és Szibériában élő magánszemélyekig.”

Mivel a PoS migráció valamelyest kiszorítja az Ethereum bányászokat a hálózatból, az érintettek továbbra is megosztottak a frissítés utáni lehetőségeikkel kapcsolatosan. Az egyik opció az Ethereum Classic (ETC) lehet, amely még mindig a PoW mechanizmust alkalmazza, s melyet maga Vitalik Buterin is jó ötletnek talál. Az ETH feje ugyanakkor hozzátette azt is, hogy egy újabb forkolás sem ártana jelentősen a hálózatnak.

Mindenesetre a legtöbb bányászpool igyekszik az ETC-re koncentrálni, aminek következtében a kriptovaluta nemrégiben hatalmas show-t rendezett a piacon. De mire számíthatnak a bányászok a Merge után? Kattints ide, és tudd meg, milyen lesz az élet az átállást követően.