Egy amerikai város már jövőre kriptovalutában fizetheti a dolgozóit

A Tennesseeben található Jackson városa hamarosan történelmet írhat, mivel az ország első olyan városa lehet, amely az alkalmazottaknak kriptovalutában fizeti a juttatásaik egy bizonyos részét.

Egyre nagyobb verseny folyik azért, hogy melyik amerikai város legyen az első, mely kriptovalutában kompenzálja a munkavállalóit. Miamitól kezdve New Yorkig egyre több metropolisz harap rá az ötletre. Szokatlan módon azonban egy ezeknél sokkal kisebb település kerülhet fel talán a kriptotérképre: Jackson városa.

A polgármester, Scott Conger gőzerővel azon dolgozik, hogy a bitcoint beépítsék a városi elszámolási rendszerbe, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban elsőként itt fizetheti az önkormányzat a dolgozóit kriptopénzzel.

“Ez több lehetőséget hoz” – mondta még korábban Conger. “Olyan üdítő hallani, hogy a kormányok különböző finanszírozási módokról tárgyalnak. Ha találunk más módot, akkor ezt fogjuk tenni. Munkavállalóinknak már most is többféle kompenzációs lehetőséget kínálunk a nyugdíjelő-takarékossághoz. Miért ne adhatnánk hozzá még több lehetőséget?”

Most úgy tűnik, hogy sikerült olyan platformokat találnia a városnak, melyek segítségével ez is megvalósítható lesz.

Conger azonban hozzátette: “Ez nem olyasmi, amit kötelezővé teszünk. Ez egy alternatíva. Gondolj rá úgy, mintha a tőzsdén fektetnél be.”

“Mivel Tennessee állam törvényei nem teszik lehetővé számunkra, mint város számára, hogy saját mérlegfőkönyvvel rendelkezzünk, jelenleg nem tudunk bitcoinban fizetni senkinek, mert ez azt jelenti, hogy bitcoint kellene tartanunk, hogy fizetni tudjunk” – magyarázta Conger. “Tehát ez lényegében azt jelenti, hogy egy harmadik fél platformjával társulunk…”

A város ezek után bitcoinban tudna fizetni a különböző beszállítóknak és vállalkozóknak is.

“Ha van egy cégünk vagy vállalkozónk, aki bitcoinban szeretné a kifizetést megkapni – akkor ugyanazt a harmadik felet használhatjuk, amerikai dollárban fizethetünk neki, ő pedig átkonvertálhatja a pénzt és azonnal bitcoinban utalhat” – érvelt a polgármester. Bár ő maga is úgy vélte először, hogy egy olyan nagyváros, mint például Miami jobb esélyekkel indul a kriptotérben, miután tanulmányozta a digitális valutákat rájött, hogy igenis kriptováros lehet Jacksonból is.