Egy Jackson nevű amerikai város globális kriptovaluta központ akar lenni

A kriptovaluták elfogadásával kapcsolatos vélemények országról-országra, de akár városról-városra is változhatnak. Példának okáért az Egyesült Államok vagy Kína vonatkozásában is vannak olyan országrészek, amelyek komoly központnak számítanak, ha bitcoin bányászatról vagy éppen kriptovaluták elfogadásáról van szó. Nemrégiben a Twitteren lett felkapott az amerikai Tennessee államban található Jackson városának polgármestere egy tweettel. Ebben arról írt, hogy azt fontolgatja a város vezetése, hogy fizetéseket is adnának már kriptovalutában. Amellett, hogy a bitcoin bányászat felé is nyitni szeretnének a költségvetés támogatására.

Jackson városa is bitcoin központ akar lenni

Hasonló irányt képvisel egyébként a sokkal ismertebb és nagyobb város, Miami is Florida államban. Az ottani polgármester is nagy kriptovaluta-támogató, de a képviselőtestület is. Nem csoda, hogy nemrégiben elfogadták azt a rendelkezést, amelynek értelmében a városban már lehet BTC-ben fizetéseket adni, adót és illetéket fizetni. Ráadásul az is terítéken van, hogy az állami kincstárral végrehajtott befektetési tranzakciókban is lehessen bitcoint használni. És most ugyanezt akarja a tweetje szerint Jackson városa is. Ahogy kiderült, a polgármester bízik benne, hogy a kriptovaluták elfogadásának növelésével a gazdagok és szegények közötti szakadék is csökkenthető lehet, amellett, hogy az emberek pénzügyi szabadsága is növekedni fog.

És a jacksoni polgármester elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy megváltoztatta profilképét a Twitteren is. Lézerszemeket rajzolt magának, arra a mémre utalva, hogy ő is arra fókuszál már, hogy a BTC ára elérje a 100 ezer dollárt. Nagyon sokan követték már ezt a profilkép változtatást, befektetők, hírességek, de a bitcoint támogató amerikai szenátor, Cynthia Lummis is. Tehát annak ellenére, hogy vannak más hangok is, egyértelműen láthatóak a trendek az Egyesült Államokban is. Miami és Jackson esetén például nem kisebb a városvezetés célja, minthogy globális bányászati és kriptovaluta központot hozzon létre a településen. És ebbe nem csak a város saját ügyeinek kriptovalutákhoz való jobb illeszkedése tartozik bele, de az adószabályokat is változtatni akarják a polgármestere, hogy tech cégeket és akár kriptotőzsdéket csábítsanak a városokba.