Egy ausztrál lovaspóló cég is nyakig benne lehet a OneCoin ügyben

A dubaji üzletember, Amer Abdulaziz Salman lovaspóló vállalata, a Phoenix Thoroughbreds neve is felmerült a OneCoin kriptoátverés kapcsán. Úgy néz ki, várnia kell még a lóversennyel az ausztrál vállalkozásnak. 

Ausztrál tisztviselők vizsgálatot indítottak a Phoenix Thoroughbreds nevű lovaslsportokkal foglalkozó társaság ellen, mivel annak a gyanúja merült fel, hogy a cég tulajdonosa, a Dubajból származó lókedvelő Amer Abdulaziz Salman szoros kapcsolatban állhat a történelem egyik legnagyobb csalását kiötlő OneCoin alapítóival. Egyes tanúvallomások szerint 161 millió dollárt lopott el a vállalat tulajdonosa.

A Phoenix Thoroughbreds szóvivője ugyanakkor azt nyilatkozta The Sydney Morning Herald-nek, hogy a cég alapítója és vezetője nem tett semmi illegálisat, és együtt fog működni a hatóságokkal. A társaság hozzátette, hogy a tulajdonos „minden esetben a törvények szerint járt el, és határozottan elutasítja az összes jogsértéssel kapcsolatos állítást”.

Bármi is legyen az igazság a lovaspólóval foglalkozó céget a OneCoin-nal való kapcsolatai miatt már kitiltották Franciaországban az összes lóversenyről.

A OneCoin ügyét, amelyről kiderült, hogy egy 4 milliárd dolláros Ponzi-séma, már az amerikai bíróság tárgyalja. Nemrégiben Konstantin Ignatov, az OneCoin alapítója, Ruja Ignatova kriptokirálynő testvére beleegyezett, hogy vallomást tesz nővére ellen. Ignatov volt az egyik tanú, aki Amer Abdulaziz Salman-t pénzmosónak nevezte. Konstatin azt mondta a bíróságon, hogy a OneCoin-ban szintén nyakig benne lévő Mark Scott ügyvéddel együtt, több száz millió dollárt mosott tisztára. A múlt hónapban a OneCoin dél-amerikai képviselőinek holttestét találták meg a mexikói hatóságok. Egyre több csontváz hullik ki a szekrényből és még nem tudni, hogy hol az ügy vége. Habár rengeteg embert fülelt le a hatóság, Ruja még mindig nincs meg.