Egy brit fociklub bitcoinban is árul jegyeket a meccseire

Az Oxford City F.C., amely egy félprofi angol szövetségi futballklub, ezentúl a bitcoinnal történő jegyvásárlást is lehetővé teszi szurkolói számára. Ezzel a húzásukkal, az augusztus 6-án elstartoló szezon kezdetével, ők válnak az első olyan csapattá az Egyesült Királyságban, amely jóváhagyja a BTC tranzakciókat. 

A jegyek vásárlásán kívül a csapat drukkerei egy-egy meccs alkalmával képesek lesznek az enni- és innivalókért is kriptóval fizetni. A Bitcoin Lightning hálózat kezeskedik majd az ügyletek zökkenőmentes lebonyolításáért az Oxford City székhelyéül szolgáló RAW Charging Stadium-ban.

A kriptovaluták térhódítása új magasságokba tör

Elképzeléseik kivitelezéséhez a fociklub a CoinCorner brit kriptotőzsde szolgáltatásait veszi igénybe s egy többéves megállapodást is kötött a céggel. Innentől kezdve az Oxford City mezeinek hátoldalán fellelhető lesz maga a BTC, illetve a CoinCorner logója is. A vállalat vezérigazgatója szerint ez az együttműködés egyedülállóvá teszi majd a futballklubot nemzeti szinten.

„Bízunk abban, hogy ez a kezdeményezés trenddé növi majd ki magát és újabb csapatok csatlakoznak, hiszen a digitális eszközök hihetetlenül közkedveltek a sport rajongók körében”, nyilatkozta Danny Scott.

Nemrégiben Peter McCormack neves Bitcoin befektető csapata is, amelyet karácsonyra vásárolt magának, bejelentette a kriptofizetések elfogadását. Ugyanakkor, a Real Bedford csak egy helyi liga (Spartan South Midlands League) tagja, így nem része a nemzeti futballrendszernek.

Fizess Bitcoinnal a fociklub stadionjában és segítsd elő a BTC adaptációját

Az Oxford City igazgatója, Justin Merritt megjegyezte, hogy az elmúlt 12 hónap alatt 1 millióval bővült azon lakosok száma, akik Bitcoint birtokolnak, így jelen pillanatban 3,3 millió személy rendelkezik BTC-vel az Egyesült Királyságban. Tapasztalatai szerint a Bitcoinnal való fizetés az „új norma az angol futballvilágban”. 

Ennek ellenére nem az Oxford City az első fociklub, amely lehetővé teszi a Bitcoinnal történő kifizetéseket a rajongói részére. Az elmúlt időszakban számos sportcsapat állt be a sorba, legyen szó fociról vagy akár kosárlabdáról. Legújabban az RCD Espanyol spanyol labdarúgó csapat bólintott rá a kriptofizetések bevezetésére.