Új opciós bitcoin ügylet jelent meg a piacon

A Binance kriptotőzsdéjét valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, az egyik legnagyobb és legismertebb ilyen platform napjainkban. Most azt jelentette be a tőzsde, hogy európai stílusú (csak határidőn érvényesíthető), vanilla opciós bitcoin ügylet lesz elérhető kínálatában az ügyfelek számára. Ezek egyszerű opciós ügyletek, amelyekben az opció megvásárlója egy opciós díjért cserébe jogot vásárol. Arra vásárolja, hogy az opciós ügylet paraméterei szerint egy előre meghatározott összegű bitcoint megvásároljon vagy eladjon a kötéskor érvényes árfolyamon.

Az új opciós bitcoin ügylet részletei

A Binance által indított opciók árazása és rendezése is USDT-ben történik és nagyobb lehetőséget ad a felhasználóknak a befektetési portfóliójuk megváltoztatására. Az opciós szerződéssel eladásra és vételre is lehet ügyletet kötni. Alapvetően a mostani indulás egy teszt után történik, amely még 2020. novemberében zajlott le. Abban a kriptótőzsde tapasztalatokat és visszajelzéseket gyűjtött a kereskedőktől többek között arról, hogy milyen kockázatkezelési mechanizmuson kell még változtatnia. És mivel az opciós bitcoin ügylet és szerződés a Binance kínálatában jelenik meg, így a befektetők és felhasználók egy ismert és megbízható platformot használhatnak, ahol egytárcás megoldással vehetik igénybe a Binance rengeteg termékét. Az ilyen jellegű termékek egyébként a normál pénzügyi piacokon nagyon népszerűek, de eddig a kriptovilágban nem voltak ennyire elterjedtek.

Binancee
Forrás: securities.io

Azonban ahogy növekszik az intézményi, vállalati kereslet a kriptók iránt és az infrastuktúra is egyre inkább fejlődik, egyre nagyobb az igény a különféle hedgelési megoldásokra is. Csak egy példa a bővülés nagyságát ábrázolandó. A napi kereskedési mennyiség a különféle bitcoin-opciók felhasználásával decemberben átlépte az 1 milliárd dollárt a teljes piacot vizsgálva. 2020 első negyedévében ez a maximum csak 180 millió dollár volt. És a bitcoin nemrég átlépte a 28 ezer dolláros hihetetlennek tűnő árat is. Így egyre többen jönnek elő elemzésekkel a mozgatórúgókról és még többen igyekeznek hatalmas jóslatokkal előállni, hogy mennyit fog majd érni hamarosan egy BTC.

Mitől vanilla a vanilla?

Az biztos, hogy az okosszerződések technológiájának fejlődése, az intézményi, vállalati kereslet növekedése és a különféle kapcsolódó termékek piacának bővülése egyaránt tényező volt. A Binance pedig ez utóbbiban szeretne a legjobbak között maradni, ezt már maga a Binance alapítója jelentette ki korábban. És visszatérve a most bejelentett vanilla opciós szerződésekre – mitől vanilla a vanilla? Alapvetően ez azt jelzi, hogy nagyon egyszerű a szerződés, egyáltalán nem “egzotikus”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.