Egy kriptokereskedő 2 millió dollárt bukott karácsonykor

Karácsony napján a buzgó DeFi felhasználók egy meglepetéssel találták szembe magukat. A meglepetés egy unikornis formájában jelentkezett: a 1inch decentralizált tőzsde platform egy saját irányítói és utility tokent adott ki 1INCH néven. A token árfolyama a kiadás után rövid időn belül 2.80 dollárra emelkedett.

Visszatekintve a hasonló nyári Uniswap token kiadására, amit sokan egy DeFi stimulus csekknek tituláltak – most is airdrop formájában osztottak szét a tokeneket a felhasználók tárcái között. Minden egyes felhasználó kapott, aki korábban kereskedett a platformon, vagy valamilyen formában likviditást biztosított a múltban. Egy átlagos felhasználó körülbelül 1600 tokent kapott, egy szerencsés kereskedő pedig több mint 20 millió dollárhoz jutott hozzá ebből kifolyólag.

Egy másik kereskedő azonban nagyon megszívta, ugyanis épphogy csak lemaradt a mostani tokenosztásról. A kereskedő, aki a Twitteren @timoharings néven írogat, nagyon kevéssel maradt le, és így 1.8 millió dollárnyi tokentől esett el.

A tweetben Harings leírta, hogyan hozott létre 500 MetaMask tárcát, és minden egyes tárcában hogyan bonyolított le egy darab tranzakciót annak érdekében, hogy megfeleljen a tokendrop feltételeinek. Azonban a végén egyik tárca sem kapott egy tokent sem, mert sajnos a tranzakciók nem érték el a minimum feltételt.

A 23 éves német állampolgárságú Harings 2018 óta foglalkozik teljes állásban kereskedéssel. Egy interjúban elmondta, hogy milyen nagy odafigyelést igényelt csak az akciónak a megtervezése. Az 1inch által kiadott szabályzatot nagyon figyelmesen átolvasva döntött a stratégiájáról. Végül arra jutott, hogy 500 tárcát hoz létre, és mindegyikbe 30 dollárnyi kriptót helyez, amivel a kereskedést indítja.

Mivel nem vagyok programozó, ezért egy egyszerű scriptet kerestem, amivel ezt a sok ismétlődő műveletet el tudom végezni, de végül kézzel kellett megcsinálnom, ezért sok időbe telt a dolog. Nagy volt rajtam a nyomás, mert úgy volt meghirdetve, hogy októberben bármikor megtörténhet az airdrop, én pedig csak a hónap elején kezdtem neki,” magyarázta Harings. “A kriptók utalását és a kereskedési tranzakciók lebonyolítását is kézzel csináltam, amihez több számítógépet is fel kellett használnom. Ugyanis a MetaMask nem tudott 100-nál több tárcát kezelni valamilyen oknál fogva a egy számítógépen.

1inch

Nem sokon múlt a 2 millió dollár

Összességében Harings több mint 8000 dollárt költött csak a gas díjakra a kereskedések után. Úgy számolt, hogy legalább 250,000 dollár hozamot tud realizálni az akció után. A szabály szerint azonban, ha a tárcái megfeleltek volna a feltételeknek, akár 1.8 millió dollárnyi tokenhez is hozzájuthatott volna.
A végén azért maradt le mindenről, mert a kereskedési tranzakcióknál 3 dollárral maradt le a minimum kereskedési mennyiségről.

Volt azonban egy menekülőút. Ugyanis az egyik fő tárcája, amiből a kiutalásokat intézte megfelelt az elvárásoknak, és 1800 tokent kapott az airdrop során. Ez azonban sovány vigasz volt számára, mert ez még a költségeit sem tudta fedezni.

Habár Harings szerint nagyon rossz érzés elveszteni közel 2 millió dollárt, a lelkesedése a kriptók iránt azonban még megmaradt.

“Büszke vagyok még attól magamra, hogy kidolgoztam a stratégiát, sikerült is kivitelezni, és megoldottam a dolgot. Ha ez pár évvel korábban történik meg, akkor nagyon megzuhantam volna. De így 2020-ban annyi minden történt, hogy már nem számít semmi. Fel kell dolgozni ezt is.

Emellett nagyon fontos tapasztalatot szerzett Harrings.

Egy életre megtanultam, hogy nem lehet örülni a célvonal előtt. Van még sok időnk arra, hogy bankot robbantsunk, és a következő 12-18 hónap egy nagy hullámvasút lesz véleményem szerint. Sok lehetőséget kínál még az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.