3000 dollár felett a bitcoin! Újabb mérföldkő a kriptopénz piacon

Újabb mérföldkőhöz érkezett a bitcoin a kriptopénz piacon. Hajnalban az árfolyam megindult felfelé és délelőtt már bőven 3000 dollár felett kereskedtek a bitcoinnal.

Buy Bitcoin at CEX.IO

3000 dollár felett a bitcoin

Péntekről szombat reggelre virradóan, magyar idő szerint hajnali 3 után kezdőtött meg az emelkedés a bitcoin piacán. Jelentős forgalomnövekedés mellet a bitcoin árfolyam könnyedén lépte át a 2900-as majd a 3000 dolláros szinteket. Meg sem állt egészen 3200 dolláig, a Bitstampen 3215 dollár, a Bitfinexen pedig 3240 dollár volt az árfolyam csúcs hajnali 6 óra körül. Ki korán kel, 3200 dolláros bitcoint lel.

3000 dollár felett a bitcoin árfolyama

A 3200 feletti bitcoin árfolyam után a kereskedés kis mértékben konszolidálódott 3000 dollár felett, de továbbra is 3100 dolláros szint alatt zajlott a kereskedés a délelőtti órákban. Már a 3200 dolláros szint fölé is bekacsintott a bitcoin árfolyam egy-egy rövidebb pillanatra.

A 3200 dolláros bitcoin árfolyam újabb mérföldkőnek számít a kriptopénz piacon. Korábban június 12-én döntötte meg korábbi rekordját a bitcoin, azonban akkor nem sikerült konszolidálódni a 3000 dollár feletti árfolyam szinten.

Az árfolyam emelkedéssel egyidőben a bitcoin piaci kapitalizációja, mely az összes forgalomban lévő bitcoin összértékét mutatja, átlépte a bűvös 50 milliárd dolláros szintet a Coin Market Cap adatai szerint.

Jelentősen nőtt a forgalom az utóbbi pár órában

Emellett nem meglepő módon a kereskedési forgalom is erősödött a kriptopénz piacon. A Bitcoinity adatai szerint az elmúlt pár órában kétszer akkora forgalom volt tapasztalható a kriptopénz tőzsdéken, mint bármikor az elmúlt héten. A kereskedés forgalma szinte minden tőzsdén egyszerre nőtt.

A SegWit végül erősödést hozott

3000 dollár fölé robbant a bitcoin árfolyamaAzzal, hogy a bitcoin blokkláncán elfogadták a SegWit javaslatát jelentősen javult a bizalom a bitcoin iránt. Bár a hard fork miatt azért volt miért izgulni az elmúlt héten, alapjaiban nem rengette meg a bitcoin cash a bitcoin piacát. Emellett pedig a bizonytalanság csökkenésével ismét visszatért a kereskedési kedv.

Kumar Gaurav, Cashaa kriptopénz tárca alapítója már a hét elején megjósolta a 3000 dolláros árfolyamot a Cointelegraphon. Gaurav az emelkedés mellet az alábbiakat látta támogató tényezőnek.

  • Az emberek megnyugodtak, hogy vége a polgárháborúnak a bitcoin piacán.
  • A legtöbb piaci szereplő altcoinként kezeli a bitcoin casht.
  • A SegWit révén használhatóbbá vált a bitcoin.

Guaravnak tehát igaza lett, az erősödés egyelőre reggel óta töretlen a bitcoin piacán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük