Díjmentes stabilcoin mozgatással jön 2024 végén a Tron

A Tron alapító Justin Sun körül folyamatosan történik valami, legutóbb például pár napja tett ajánlatot arra, hogy felvásárolja Németország bitcoinjait, hogy így csökkentse a német kormány eladásai által generált piaci hatásokat. Most pedig egy X-posztban jelentette be július hatodikán, hogy csapata azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a gázdíjaktól mentes peer-to-peer (P2P) stabilcoin átutalásokat.

A bejegyzésében Sun megjegyezte, hogy konkrétan a stabilcoin mozgatások esetén a díjat maguk a stabilcoinok fedeznék, nem lenne szükség gázdíjak fizetésére. Sun azonban nem részletezte, ez pontosan hogyan is működne.

A Tron folyamatos növekedést tapasztal minden metrika szerint

A kriptovállalkozó hangsúlyozta egy észrevételében, hogy a funkciót először a Tron blokkláncon fogják bevezetni. Ezután jön majd Ethereum és az összes Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilis hálózat támogatása. A tervek szerint a funkció valamikor 2024 negyedik negyedévében indulhat el. Az egyik legmegosztóbb kriptós üzletember szerint a gázdíjaktól mentes stabilcoin mozgatások elhozhatják a stabilcoinok széleskörű elfogadottságát. Ahogy írta, a hasonló szolgáltatások nagymértékben megkönnyítik majd a nagyvállalatok számára a stabilcoinhoz kapcsolódó szolgáltatások blokkláncon történő bevezetését, ami kulcs a tömeges elfogadottsághoz.

A Tron mindenesetre továbbra is népszerű. Az Artemis néven futó blokkláncelemző június 27-én írt az X-en arról, hogy minden stabilcoin metrika szerint a Tron folyamatos növekedést tapasztal. A token forgalomban lévő teljes kínálata nemrég elérte a 60 milliárd dolláros történelmi rekordértéket. Abban a posztban publikálták azt is, hogy a stabilcoinokat használó címek száma a Tronon szintén történelmi csúcsot ért el. A hálózat a P2P stabilcoin átutalások tekintetében is vezet. Az Artemis szerint a Tronon az átutalások már a két-háromszorosát teszik ki az Ethereumnak. Azaz az adatok szerint a Tron egyre több és több fizetést és pénzmozgatást bonyolít.

A most belengetett új innováció, a gázdíj nélküli stabilcoin utalások a PayPal által kibocsátott PYUSD stabilcoin potenciális versenytársává tehetik a Tront. A PayPal ugyanis már lehetővé teszi egyes amerikai felhasználók számára, hogy ingyenesen utaljanak stabilcoinokat külföldi címekre. Egy másik potenciális versenyző lehet ebben a versenyben a Circle USD Coin (USDC), a második legnagyobb stabilcoin a Tether (USDT) után. Az USDC átutalások ugyanis díjmentesen történnek a Circle által fejlesztett Ethereum második réteges Base-en, a Coinbase tárca segítségével. A Tron is fontolgatja, hogy kifejleszt egy Bitcoin második réteges hálózatot, ami támogatná a Tether csomagolt változatát. Ha ez megtörténne, további dollármilliók érhetnének el a Bitcoin ökoszisztémáig. Sun bejelentése most nem sokkal azután történt, hogy a Circle és a Binance megszüntette az USDC támogatását a Tron hálózatán.