Eladja a Ripple a MoneyGram részvényei harmadát

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) küldött jelentés szerint a Ripple 4 millió darab MoneyGram részvényétől szabadul meg. A Ripple cég még 2019. júniusban vásárolta be magát a pénzügyi szolgáltatóba.

A pénteki SEC dokumentum alapján a Ripple összesen 6.22 millió MoneyGram részvénnyel rendelkezik, ami a vállalat 8.6%-át jelenti. Mellette birtokol egy garanciát is, ami lehetővé teszi, hogy további 5.95 millió darab részvényt fix áron megvásároljon, ami együttesen 12.2 millió részvény és 17%-os részesedést jelent a MoneyGramban.

Az értékesítés után még mindig marad a Ripplének 3.22 millió részvénye (4.44%-os tulajdonrész) plusz a fix árfolyamú elővásárlási garancia , amivel együttesen 11%-os tulajdonrészt birtokol továbbra is.

Jó üzletet csinál az eladással a blokklánc vállalat, hiszen 2019. júniusában még 4.10$-ért vásárolta a MoneyGram részvények darabját, miközben az MGI pénteki záróárfolyama 260%-kal magasabban, 7.42 dolláron járt.

“Ez pusztán egy ésszerű pénzügyi döntés a Ripple MGI [MoneyGram International] befektetés nyereségének realizálására, és semmiképpen sem tükrözi partnerségünk aktuális állapotát,” nyilatkozta egy Ripple szóvivő az értékesítés kapcsán.

Ripple egyébként még mindig inkább tekinthet pénzügyileg veszteségesen a MoneyGram partnerségre, hiszen csak a harmadik negyedévben 9.3 millió dollárt fizetett a MoneyGramnak “piacfejlesztési díj” megnevezés alatt azért, hogy a MoneyGram a Ripple XRP alapú utalási hálózatát, az On-Demand Liquidity-t (ODL) használja nemzetközi elszámolásokkor.

Eddig összesen 52 millió dollárt fizetett ki a Ripple erre a célra, amiért cserébe a MoneyGram nemzetközi megoldásainál Európában, Ausztráliában és a Fülöp-szigeteken az ODL-t használja.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük