Elestek az 1000 dollár feletti támaszok – ismét esik a bitcoin árfolyam

Csütörtök óta a bitcoin ára ismét lejtmenetet vett, elestek az 1000 dollár feletti támaszok.

A bitcoin kereskedésben az az izgalmas, hogy minden nap mást tartogat. Múlt héten még arról számoltunk be, hogy az árfolyam a sorozatos negatív hírek ellenére egy hónapon keresztül 1000 dollár felett tudott maradni. Most pedig úgy tűnik, ismét fel lehet készülni az 1000 dollár alatti bitcoin árfolyamra.

Elestek az 1000 dollár feletti támaszok

Számos technikai támaszt áttört az utóbbi napokban az árfolyam. A BTC/USD keresztárfolyam többször is megpróbálta áttörni a 1200 dolláros ellenállást, ám végül kudarcot vallott. Erős kereskedési volumen mellett pedig a trend megfordult és fokozatos gyengülésbe kezdett. Csütörtök óta 1250 dollárról 4 nap alatt 950 dollárig süllyed a bitcoin ára. Az 1000 dollár feletti támaszok egymás után estek el. Pár óráig a kereskedés ismét 1000 dollár alatt zajlott a hétvégén.

Folyamatosan csorog lefelé a bitcoin ára

Az 1150 dolláros támaszt, könnyedén átlépte az árfolyam. Ezután az 1100 dolláros támasz következett, ami fontosabb trendforduló pontnak bizonyult, ezt másodjára sikerült átlépni. A bitcoin árfolyam már több alkalommal is innen indult meg vagy felfelé vagy lefelé az utóbbi időben. Az 1100 dollár átlépése tehát új irányt jelenthet.

Az is elképzelhető, hogy ez egy hosszabb távú csökkenés lesz várható, mert az árfolyam többször megpróbált felfelé kitörni, de végül egyszer sem tudott tartósan 1200 dollár felett maradni.

Elvesztette az erején a bitcoin árfolyam emelkedése

Miután a SEC elutasította a Winklevoss testvérek bitcoin ETF beadványát, amit a kritpogazdaság nagyon várt volna már, a kerekedés azonnali árfolyam gyengüléssel reagált. Akkor 1200 dolláros szintről egészen 975 dollárig esett vissza az árfolyam. Azonban a hírt gyorsan kiheverte a piac: pár órával a bejelentés után már ismét 1000 dollár felett lehetett egy bitcoint venni.

Eljöhet a trendforduló a bitcoin árfolyam emelkedésben

Azonban innen már nem nagyon tudott az árfolyam ismét felfelé megindulni. Több próbálkozás ellenére, 1200 dollár felett nem tudott megkapaszkodni a digitális pénz. Így egy idő után már varható volt, hogy az árfolyam új utat talál magának, és ezzel megindult a lefelé csorgó trend.

A hosszabbtávú mozgóátlag keresztezte a rövidtávú mozgóátlagot, ezzel is jelezve, hogy elérkeztünk az trendfordulóhoz. A két mozgóátlag közötti távolság is folyamatosan nő, így nem valószínű, hogy az esés csak átmeneti lenne és nem tudni visszakapaszkodik-e egyhamar a bitcoin ára a korábbi 1200 dollár fölé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük