Az első hónap, hogy 1000 dollár felett zárt a bitcoin árfolyam

A bitcoin ára újabb mérföldkőhöz érkezett. Az árfolyam ugyanis egy hónapos idő intervallumot nézve már egy hónapja 1000 dollár felett tartózkodik. Mindez annak ellenére történt, hogy az elmúlt időszakban számos negatív hír érkezett a bitcoin kozmoszba. A magas árfolyam ennek ellenére kitartott.

Izgalmas hónap áll mögöttünk

Annak ellenére sikerült az árfolyamnak a kulcs fontosságú szint felett maradnia, hogy több fontos dolog is történt a hónapban. Ráadásul minden hír negatív irányba kellett volna, hogy befolyásolja az árfolyamot. Azonban kisebb kilengések ellenére, folyamatosan tovább emelkedett vagy oldalazott a bitcoin ára.

  • A bitcoin ETF elutasítását követően az árfolyam bár több mint 20%-ot vesztett az értékéből,  egészen 975 dollárig esett vissza, szinte pár órán belül azonnal visszakapaszkodott a korábbi szintekre.
  • Folyamatos a vita a bitcoin blokklánc technológiai korlátairól, azaz a blokklánc méretéről. A Bitcoin Unlimitedet támogató Bitcoin.com bányászközösség 13 bitcoint vesztett el februárban, mert egy hiba miatt az általuk bányászott blokkot nem fogadta el a hálózat többi tagja. A hír hatására szintén esett az árfolyam, azonban azt gyorsan behozta később a kriptovaluta.
  • Kínában a bitcoin tőzsdék egy része ideiglenesen felfüggesztette a kifizetéseket, mert a kínai központi bank szorosabb szabályozásának akarnak megfelelni. Ez nagy mértékben visszavetette a forgalmat az ázsiai országban és egyre inkább átterelte a kereskedést Japánba.

Többször ostromolta az 1300 dollárt is a bitcoin ára

Első hónap 1000 dollár felett

A bitcoin árfolyama először február 14-e környékén lépte át az ikonikus 1000 dolláros árfolyam szintet. Március közepén pedig még mindig 1000 dollár felett jár az árfolyam. Sőt, a mai nap 1200 dollárt adnak egy bitcoinért.

Az elmúlt egy hónap során a bitcoin árfolyama szépen lassan fokozatosan emelkedett felfelé. Elhagyva a korábbi 2013 novemberi 29-én felállított rekordot, már több napon keresztül járt az árfolyam 1200 dollár felett is. Ráadásul számos próbálkozási kísérlet is adódott, hogy az árfolyam megpróbálta áttörni az 1300 dolláros ellenállást.

Ami a jövőt illeti, az árfolyam emelkedése kifulladhat, ha továbbra is negatív hírek érkeznek a kriptogazdaságot illentően. Jól jönne már egy pozitív hír a képbe, ami igazán meglökhetné a bitcoin árfolyamát az újabb rekord szintek felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük