Nem áll meg az élet Kína nélkül sem a kriptovilágban

Teljesen összeszedte magát a bitcoin árfolyam a múlt hét során. A korábbi kínai kormányzati tiltások okozta árfolyam gödörből felfelé indult a bitcoin és a többi kriptopénz ára. A kínai kereskedők Japánba települtek át.

CEX.IO Bitcoin Exchange

Újabb emelkedés a láthatáron

A hétfői nap során a bitcoin árfolyama elhagyta a 4400 dolláros szintet, mely után az elemzők szerint az 5000 dolláros ellenállás következhet középtávon. Az 5000 dolláros szintet már megpróbálta egyszer áttörni a bitcoin árfolyama, azonban akkor a sorozatos negatív hírek hatására nem sokáig tudott a bitcoin ilyen magas árfolyam szinten tartózkodni.

Kína nélkül is emelkedik a bitcoin ára

Szeptember 22-e óta emelkedik az árfolyam nagyjából folyamatosan. A korábbi mélypont 3500 dollárnál volt, kevesebb mint két héttel ezelőtt. Ezzel egyidejűleg a piaci kapitalizáció is rohamos léptekben nő. A bitcoin piaci kapitalizációja, mely a teljes piacon elérhető bitcoin érmék összértékét mutatja 59 milliárdról 73 milliárd dollárra nőtt bő 10 nap alatt. A napi kereskedési forgalom pedig már 1,2 milliárd dollárnál jár.

Nem áll meg az élet Kína nélkül sem

Kínai kereskedők Japánba települtekA kriptopénz piaci adatok alapján a kereskedési forgalom Kínában már elenyészőre zsugorodott. Mint arról már korábban többször is cikkeztünk, a kínai hatóságok tulajdonképpen betiltották a kriptopénz kereskedést az országban. Október 1-ével ugyanis nem lehet kriptopénz tőzsdén bitcoint vagy altcoinokat vásárolni Kínában. A kínai kereskedők Japánban találták meg az új piacot. Már a világ bitcoin kereskedési forgalmának is több mint fele Japánban zajlik.

A CryptoCompare igazgatója, Charles Hayter egy interjúban a CNBC-n elmondta, hogy az amerikai és japán piacok felszívták a kínai kereskedési forgalmat a globális kriptopénz piacon.

“Japán és Amerika bebizonyította, hogy Kína nem szükséges ahhoz, hogy a kriptopénz piaci növekedni tudjon. Az iparág jól alkalmazkodik és gyorsan mozdul olyan országok irányába, ahol kedvezőbb a jogi környezet.”

A japán bitcoin tőzsdéken tapasztalt gyors forgalomnövekedés mögött minden bizonnyal az is áll, hogy a múlt hét során a japán kormány 11 bitcoin tőzsdének adott hivatalosan is kereskedési engedélyt. A korábban működő kereskedési platformok így most már teljesen legálisan folytathatják működésüket az országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük