Japánba menekül a kínai blokklánc pénz a hatóságok miatt

Újra Japán lett a bitcoin kereskedés központja, Japánba menekül  ugyanis a kínai kriptopénz tőke.

Japánba menekül a kínai befektetői tőke

Jelenleg a bitcoin kereskedési forgalom majdnem fele a japán piacon zajlik, köszönhetően annak, hogy

Japánba menekül a kínai kriptopénz tőke. A BitFury elnöke, George Kikvadze a Twitteren hívta fel a figyelmet, hogy a kínai bitcoin kereskedők Japánba helyezték át a forrásaikat. A japán yen mellett második helyen továbbra is amerikai dollárban zajlik a kereskedés nagy része.

Múlt hét elején már beszámoltunk róla, hogy a kínai bitcoin tőzsdékről már az első negatív hírekre reagálva is kezdték kivonni a befektetők a forrásokat. Múlt héten a Local Bitcoins platform forgalma nőtt meg jelentős mértékben. Most pedig már nem is jüanban, hanem japán jenben zajlik a bitcoin kereskedés jelentős része.


Évekkel ezelőtt Japán vezette a kereskedési forgalmi adatokat, miután a világ első és egyben akkoriban legnagyobb kriptopénz tőzsdéje az Mt.Gox is az országban működött. A 2014-es Mt.Gox csőd után azonban a tőke nagy része szétszórodott a világban. Majd az első helyen a kínai jüan, második helyen pedig az amerikai dollár forgalma vezette a kereskedési adatokat sokáig.

A nemzetközi – vagy inkább a kínai – helyzet fokozódik

A kriptopénz piaci események felgyorsultak az utóbbi két hétben Kínában. Az ICO-k felfüggesztése és az ICO-val foglalkozó tőzsdék betiltása után  pénteken jött a legnagyobb csapás a helyi kriptopénz piacra. A kínai kormány és a pénzügyi felügyelet hivatalosan is felszólította az országban működő kriptopénz tőzsdéket, hogy szeptember végével fel kell hagyniuk a működéssel. A BTC China már csütörtökön, a bejelentés előtt kapitulált és önként bejelentette, hogy szeptember 30-ával bezárja a kínai üzletágat. Az OKCoin és a Huobi, a két legnagyobb kínai kriptopénz kereskedési platform pedig október 30-áig kapott üzemeltetési engedélyt a hatóságtól.  A haladékot azzal érdemelték ki, hogy nem működtek közre ICO-k lebonyolításában.

BTC volumen - Japánba menekül a jüan
Részletes elemzés itt: https://www.cryptocompare.com/coins/btc/analysis/USD

Úgy tűnik a kínai befektetőknek elfogyott a türelme a helyi piacon, folyamatosan vonják ki a tőkét a kereskedési platformokról. A napi kereskedési forgalom a legnagyobb kínai tőzsdéken felére esett vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük