Elindult a Hive: Vége a Steem vs. Justin Sun csatának?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A Hive blokklánc, a Steem (STEEM) blokklánc hard forkja, hivatalosan múlt pénteken lett elindítva a Steem közösség új otthonaként, míg az új coint eddig két tőzsde jegyezte. Azonban az még nem látható, hogy ez véget vet-e a Steem – Justin Sun csatának.

A Hive coin a tőzsdén már jegyezve is lett

A Hive.io Twitter oldalán tett március 20-i bejelentés szerint a Hive blokklánc hivatalosan is elindult. A blogbejegyzés arról tájékoztat, hogy “az indítás hihetetlenül zökkenőmentesen ment ahhoz képest, hogy mekkora a nyomás és mekkora erőfeszítést igényel egy hard fork elkészítése ilyen rövid idő alatt”. A blogbejegyzésben azt is hozzátették, hogy újabb ‘hard fork’-ra lesz szükség a Hive frissítéséhez.

Hive

Ahogy ígérték, az új coin már két tőzsdén is jegyezve van. Csupán egy nappal a bevezetés után a HIVE felkerült a Bittrexre. Tegnap pedig a platform bejelentette, hogy a ProBit is jegyzi a coint. Ezenkívül az Ionomy teljes, korlátozott ideig tartó, díjmentes kereskedelmet engedélyez. A Hive tőzsdei bevezetését tervező más tőzsdék jelenleg azon dolgoznak, hogy listázzák a coint.

Ezenkívül a Binance kriptotőzsde is partneri viszonyban állt a HIVE-val a bevezetés során, mondja a csapat, és a tőzsde azt nyilatkozta, hogy “a HIVE coint az ügyfeleik rendelkezésére bocsájtják, mihelyt elkészültek a frissítésekkel”. Jelenleg hat tőzsde dolgozik az airdropokon. Néhányuk a coint is jegyezni fogja. Egy másik bejegyzés felsorolja a ‘hard fork’-ot és az airdropot támogató tőzsdéket. Ilyenek nevezetesen a Huobi, Bithumb, Upbit, KuCoin, GoPax, valamint a Binance által megvásárolt indiai székhelyű WazirX-et.

A Steem a piaci kapitalizáció alapján a nincs benne a top 1000-ben, kereskedési árfolyama kb. 0,246 USD, ami egy nap alatt 22%-os emelkedést jelent.

 

 

A Binance bejelentette, hogy “a  csapat támogatja a Steem ‘hard fork’-ját, és az új HIVE tokent a STEEM tulajdonosoknak fogja eljuttatni. Azonban ‘hard fork’ támogatása nem garantálja a token automatikus tőzsdei jegyzését – tette hozzá a tőzsde, a coinnak a szokásos tőzsdei megfelelési folyamaton kell keresztül mennie. Emlékeztetőül, a Binance volt az egyik olyan tőzsde, a Huobi és a Poloniex mellett, amelyek korábban részt vettek a Tron alapítója, Justin Sun által kezdeményezett szavazási háborúban.

Vége lenne a Steem vs. Justin Sun csatának?

Ez az akvizíció vezetett a furcsa hard forkhoz, mivel a Steem közösség attól tartott, hogy Sun egy halom Steem tokent fog felhasználni a blokklánc fölötti ellenőrzés biztosítására, amelyeket még a Steemit Inc. bekebelezésével szerzett meg. Ezek a coinok, amellett hogy kereskedni lehet velük, egyben felügyeleti kontrollt jelentenek a hálózat fölött. Félelmüket tovább erősítette a Hive-val kapcsolatos tartalmak állítólagos cenzúrázása. Ezt Sun cáfolja állítván, nincs befolyása az új blokkláncra.

Közben Hive saját feketelistát készített. Indító bejelentése szerint “az olyan fiókok, amelyek nem kerülnek be a kezdeti airdrop-ba azok, akik a Steemit Inc ‘ninja-mined stake’-jét tartalmazzák, és azok, akik aktívan hozzájárultak a Steem blokklánc központosításához (és nyilvánosan kijelentették, hogy támogatják)“. Bár ezek részt vehetnek az új láncban, de mint TRON bábok tekintenek rájuk. A ‘HIVE Airdrop feketelista’ magában foglalja a Steemit-fiókokat, a ‘Tron bábokat’ és azokat, akik kijelentették, hogy “steem coinjaik ugyanolyan bánásmódban részesülnek”.

Minden Steem-fiók tulajdonosa automatikusan kap egy Hive-fiókot. Ezek azonos felhasználónévvel működnek, ahol mindenki kiválaszthatja, hogy melyik fiókot használja, vagy akár mindkettőt, ha szeretné. Akárhogy is, a bevezetés pillanatától kezdve, amint arról korábban is beszámoltuk, a fiókok függetlenek egymástól.

Közben a Hive Blockchain, egy 2013-as alapítású kanadai blokklánc vállalat, jogi lépéseket fontolgat az miatt, hogy az új hard fork a Hive nevet vette fel.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.