A közösség ereje érvényesülhet: a Binance és a Huobi is segítené a Steem hard forkot

A Steem közösség kezdeményezése a Binance és a Huobi támogatására számíthat. Holnap hard forkolhatnak és indulhat az új Hive hálózat.

Mint arról már tegnap írtunk, a Steem közösség minden áron szeretne megszabadulni, a mumusnak kikiáltott Justin Sun-tól, a Tron vezérigazgatójától, aki nemrég megvásárolta a Steemit Inc-t. A közösség és Sun között igazi háború tört ki, amiből még nem került ki győztesen senki. A Steem-et támogatók most viszont a tettek mezejére léphetnek és a Steem blokkláncát egy új blokkláncra helyezhetik át, ahol Sun tokenjei elértéktelenednek. Magyarul a közösség hard forkolna.

A tervezett hard fork március 20-án kerülhet végrehajtásra.

A Binance és a Huobi is támogatja a Hive hard forkot

A világ két legnagyobb kriptotőzsdéje támogatásukról biztosította a Steem feldühödött és mindenre elszánt közösségét. Bejelentésük szerint mindkét kriptovaluta tőzsde világidő szerint 13:30-kor felfüggeszti a Steem betéteket és pénzfelvételeket, majd egy pillanatképet fog készíteni 14:00-kor.

A Hive tokeneket 1 az 1 arányban airdroppokon keresztül osztják majd el. A Steemit Inc. által vitatott „ninja-bányán” keresztül tartott körülbelül 74 millió token azonban nem kerül az új láncra.

A Hive már tegnap bejelentette a hard forkkal kapcsolatos terveit és azt írta, hogy „a Steem közösség egy nagy csoportja hozta létre, akik már régóta a valódi decentralizáció felé akartak elindulni.

A Steem nem kér Justin Sunból

Kicsit zavarba ejtő a Binance és a Huobi Hive blokklánc létrehozására irányuló támogatása, hiszen két héttel ezelőtt, hatalmas cimborájukat, Justin Sunt-t segítették ki. Történt ugyanis, hogy miután Justin Sun integrálta a több mint 1 millió felhasználóval rendelkező Steem-et és bejelentette, hogy a régi típusú Steem tokeneket, Tron alapúra cserélik, óriási felháborodás tört ki a közösségen belül. A közösség soft forkkal reagált, amit a Poloniex, a Binance és a Huobi megtorolt és forkolta a Steem blokkláncát.

Sun természetesen hackertámadásnak nevezte a Steem fejlesztők akcióját és később arra használta a Steem tokeneket, hogy leváltson több validátort, garantálva ezzel a többségi szavazatot a hálózaton. A közösség azóta forr a dühtől, többen felmondtak, mások a tokenjeiket is kivonták.

A Huobi alelnöke, Ciara Sun kiállt a döntés mellett, úgy ahogyan Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója is tette Twitter bejegyzésében. A közösség rendkívüli visszhangjára reagálva azonban Huobi és a Binance gyorsan visszavonta szavazatait. A kriptotőzsdék azt állították ugyanis, hogy nem akarták Sun-nal összerúgni a port. Changpeng Zhao március 10-én egy bocsánatkérő levelet tett közzé a Steem közösség számára.

Úgy tűnik, hogy a Huobi és a Binance nem veheti félvállról a közösség felháborodását. Talán a Hive blokkláncnak nyújtott támogatásuk annak a jele, hogy mégis a decentralizációt és a szabad gondolkodást preferálják.

A Hive hard fork bejelentésekor a Steem ára 230%-ot nőtt, azaz 0,125 dollárról 0,412 dollárra emelkedett mindössze 17 óra alatt. Habár később némileg visszaesett az ára, továbbra is a legjobban teljesítő kriptovaluta az elmúlt 24 órában.