A metaverzum első DeFi bankja

A vezető bankok is megjelentek a metaverzumban, de nem várt konkurenciával kellett szembesülniük.

Az első fecskék

A világon a bankok között elsőként a JPMorgan vetette meg a lábát a Decentraland metaverzumában. Nem sokkal lemaradva követte a HSBC, ami a Sandbox-szal lépett egyezségre. Ám a nagybankok nem dőlhetnek nyugodtan hátra, hiszen egy új szereplő lépett a ringbe: a Meta Bank Defi.

Hagyományos bankok a metaverzumban

A nagy bankok soha nem a gyors reagálásukról voltak híresek. Miután a világ nagyvállalatai tömegesen nyitották meg az üzleteiket valamelyik metaverzumban, addig a bankok csak a pálya széléről figyelték az eseményeket. Amikor pedig végre rászánták magukat a belépésre, akkor se mérték fel jól, hogy hova is tartanak. Számukra ez csak egy újabb platform az online térben, ahol ugyanazokat a szolgáltatásokat akarják értékesíteni, mint a sarki bankfiókjaikban. Egyáltalán nincsenek tisztában a metaverzum sokrétűségével és a benne rejlő kiaknázatlan lehetőségekkel.

Az új generáció

Ezzel szemben a Meta Bank Defi már a bankok új típusát képviseli. Már a cég formátumának köszönhetően is tökéletesen illeszkedik a virtuális gazdaságba. A blokklánc alapon működő decentralizált pénzügyi szolgáltató legfőbb céljának azt tartja, hogy mindenki számára elérhető, biztonságos és kiszámítható pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson. Ennek szerves része, hogy a felhasználókat bevezessék a virtuális valóságba és bemutassák nekik, hogy hogyan tudják azt a saját pénzügyi érdekeiknek megfelelően használni.
A virtuális bank saját tokennel is az ügyfelei rendelkezésére áll. Az MBD tokent több blokklánc is támogatja ezzel is biztosítva a sokrétű felhasználhatóságot. Az MBD token ennek köszönhetően alkalmas okos-szerződések megkötésére, Defi tranzakciók lebonyolítására, stakelésre. Ezek mellett a skálázhatósága és a gyors tranzakciók révén kiválóan alkalmas a metaverzumban zajló játékokban való részvételre is.

Új ökoszisztéma létrehozása a cél

A Meta Bank Defi azonban nem áll meg a virtuális pénzügyi szolgáltatásoknál. A cég feltett célja egy olyan több platformra kiterjedő komplexum létrehozása, ami széleskörű szolgáltatásokat biztosít majd a metaverzumba látogatók számára. A tervek között szerepelnek természetesen egy virtuális bank mellett még egészségügyi szolgáltatások, kaszinók, és virtuális NFt piacok. A későbbiekben még a művészetek és más szórakoztató rendezvényekkel is igyekeznek majd minél több látogatót magukhoz vonzani.