Elon Musk szerint 2024-ben indulhatnak el a fizetési szolgáltatások az X-en

Elon Musk, az X tulajdonosa arra számít, hogy már 2024 közepén bevezetésre kerülhetnek a fizetési szolgáltatások a platformon.

A Cathie Woodnak, az ARK Invest vezérigazgatójának december 21-én adott interjújában Musk elmondta, hogy a fizetési szolgáltatások teljes körű elindítására valamikor a jövő év közepén számít, de ez függ a szükséges engedélyek jóváhagyásától is.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy szerette volna az új szolgáltatást előbb elindítani, de a bürokratikus rendszer hátráltatta. Emellett leszögezte, hogy nincs tudomása olyan tényezőkről, amelyek miatt elutasíthatják az engedélykérelmüket, hozzátéve, hogy az X “egy kicsit későn” nyújtotta be a szükséges dokumentumokat.

Musk látszólag nem rajong úgy a kriptók iránt, mint régen

Sok kriptorajongó remélte, hogy Musk az általa támogatott kriptovaluták – köztük a Dogecoin és a Bitcoin – egyikét integrálja az X fizetési rendszer részeként. A Tesla feje azonban ezt soha nem erősítette meg, és úgy tűnik, hogy még inkább elfojtotta a kriptorajongók lelkesedését, miután elárulta, hogy alig tölt időt a digitális eszközökön való gondolkodással.

“Nem gondolkodok sokat a kriptovalutákon. Szinte egyáltalán nem gondolkodok rajtuk.” – mondta Musk egy kérdésre válaszolva, amelyet a saját mesterséges intelligencia projektje, a Grok írt.

Annak ellenére, hogy Musk látszólag újonnan közömbös a kriptók iránt, a Tesla még mindig mintegy 184 millió dollárt tart Bitcoinban, emellett pedig lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy Dogecoin-nal fizessenek a Tesla Shopban.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy 2022-es jelentések szerint Musk alagútépítő cége, a The Boring Company is lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a Las Vegas-i közlekedési rendszerében Dogecoin-nal fizessenek a fuvarokért.

A milliárdos egyébként kifejtette, hogy a pénzt és a digitális eszközöket “az erőforrások elosztásának adatbázisaként” képzeli el, hozzátéve, hogy a fiat valuta “tulajdonképpen rendben van”, amíg az állami szereplők nem próbálják a valutát a kínálat manipulálásával elértékteleníteni.