Elon, Te vagy az? Egyetlen cím birtokolja a DOGE kínálatának 27%-át

Egy titokzatos Dogecoin cím kezében van az altcoin teljes piaci kínálatának több mint 27%-a. A Reddit felhasználói úgy vélik, Elon Musk lehet a tárca tulajdonosa.

A 2013 óta létező mémcoin a Tesla és a SpaceX alapító, Elon Musk Twitteren való trollkodásának köszönhetően óriási figyelmet kapott. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint Musk Dogecoinnal kapcsolatos tweetjei jelentős hatással voltak az altcoin árára és kereskedési volumenére.

Soulja Boy popzenész is közreműködött a DOGE médiafelhajtásában, a múlt héten megkérdezte 5,2 millió követőjét, hogy a BTC-t vagy a DOGE-t részesítik előnyben. A kriptoközösség tagjai most viszont felfedeztek egy Dogecoin címet, amelyen több mint 36 milliárd DOGE (2,5 milliárd dollár) lapul. Az ismeretlen cím az összes DOGE 27%-ával rendelkezik, az első húsz cím pedig az összes coin 50%-a felett uralkodik.

A rejtélyes Dogecoin cím a tranzakciók elküldése során üzeneteket rejtett el, amelyek közül egyet a Redditen lévő r/cryptomarkets és az r/dogecoin fórumok felhasználóinak sikerült megfejteniük. Ez a Tesla vezérigazgatójának, Elon Musk-nak a születési dátumát tartalmazza. Egyesek szerinte a cím szinte biztos, hogy Elon Musk-é, Musk kriptovalutáról szóló tweettjeinek időzítése és a cím által végrehajtott tranzakciók alapján.

A tranzakciók sorozatát bináris kódból megfejtve a felhasználóknak sikerült megszerezniük a “?NOLEUOYTISI” karakterláncot, amelyet ha visszafelé olvasunk az “IS IT YOU ELON?” vagyis “Te vagy az Elon” lesz.

Egy Twitter felhasználó figyelmeztette a befektetőket, hogy nem feltétlenül jó az, ha kevés cím rendelkezik sok altcoinnal, hiszen ha egyetlen bálna is megakar szabadulni a Dogecointól, azzal komoly árcsökkenést idéz elő. Hasonlóképpen figyelmeztette Changpeng Zhao, a Binance kriptotőzsde feje is a DOGE rajongóit, ő viszont még azt is kiemelte, hogy a projektet az alapítói 2015-ben elhagytak.