Elon Musk és Jack Dorsey hamarosan a Bitcoinról fog tárgyalni, mi lesz az árfolyammal?

Először poénkodott vele, majd elfogadta Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatójának meghívását „A beszélgetésre”. Hogy kiről van szó?  Természetesen a „nagy” Elon Muskról, a Tesla atyjáról, aki aztán igazán szeret csapást mérni a Bitcoinra.

Dorsey nemrégiben bejelentette, hogy egy eseményt hoznak létre azzal a céllal, hogy „segítsék megőrizni és terjeszteni mindazt, ami a Bitcoin fejlesztését olyan tökéletessé teszi”. A konferencia július 21-én fog megrendezésre kerülni. A vendéglistán pedig számos híres név is szerepel, felbukkan ugyanis többek között az ARK Invest befektetési társaság vezérigazgatója, Cathie Wood, valamint a Blockstream vezetője, Adam Back neve is. Természetesen Elon Musk sem maradt ki a buliból, aki hű volt önmagához, és mindenekelőtt poénkodva reagált a felkérésre. Végül elfogadta az invitálást, így várhatóan hamarosan őt is színpadon láthatjuk.

Így fog kinézni az esemény – de mi lesz az árfolyammal?

Az esemény, mely a „The Bitcoin Word” névre lett keresztelve, a Bitcoin körüli rejtély megoldására, és a kriptovaluta mainstreammé válására fókuszál. Ami azt illeti, mindez rendkívül bíztatónak tűnik. Szó fog esni ugyanis arról is, mivel szolgálhat a Bitcoin az intézmények számára. És hogy tovább fokozzuk a hangulatot, a Twitter atyja is meg fogja erősíteni a kriptovalutákba vetett hitét éppen úgy, ahogyan azt a nemrégiben Miamiban megrendezésre került Bitcoin konferencián tette. Akkor a kriptokat élete legfontosabb munkásságának nevezte, sőt még azt is elmondta, hogy Twittert és a Square-t is elhagyná, ha a Bitcoinnak szüksége lenne rá.

Dorsey már elég régóta erősíti a bitcoin-hívők táborát, a Twitter profilján is egyszerűen csak „#bitcoin” hashtag szerepel. Ha pedig mindez nem lenne elég, nemrégiben a népszerű Jay-Z hip-hop előadóművésszel is partnerségre lépett, és 500 bitcoinos finanszírozási alapot hoztak létre. A Twitter atyja tehát akármilyen szempontból is nézzük, elég nagy tételekben játszik. És vajon milyen hatással lesz a kripto jövőjére a „nagyok” találkozása? Nos, hamarosan kiderül.