Nagyot csökkent a BTC határidős ügyletek iránti kereslet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Arcane Research elemzése szerint az utóbbi 2 hónap alatt kevesebb, mint a felére csökkent a bitcoin határidős ügyletek iránti érdeklődés, ami újabb jele annak, hogy megtorpanni látszik a nagybefektetők kripto iránti lelkesedése. A bitcoin határidős piacának jelenlegi mérete egészen pontosan 11,3 milliárd dollár, ami brutális esés az április 13.-i 27,3 milliárd dolláros csúcshoz képest. Az áprilisi összeg egyben a mindenkori rekord is.

Az elemzés szerint a számok arra utalnak, hogy az intézményi befektetők egyre bizonytalanabbá válnak a bitcoin jövőjét illetően. Mi több, a 3 havi lejáratú határidős BTC értékpapírok a jelenlegi árfolyamnál alacsonyabban cserélnek gazdát, vagyis sok befektető a BTC árfolyamának további esésére számít az elkövetkező hónapokban.

A határidős termékek lényege, hogy a befektetők a jelenben vesznek meg egy olyan terméket, ami csak a jövőben fog a birtokukba kerülni. Ezen pénzügyi eszközök nagyon elterjedtek a nyersanyagok, különösképpen az olaj és a nemesfémek piacán, ahol a legtöbben meg sem várják a papír lejáratát, hiszen nincsen szándékukban fizikailag átvenni adott nyersanyagot, hanem egyszerűen tovább értékesítik a tulajdonjogot, haszon reményében.

 

Alábbhagyott a nagy füst, de továbbra is ég a tűz

A BTC világában a határidős termékek jóval kockázatmentesebbek, mint a nyersanyagok világában, ahol a határidő lejártakor kötelezően át kell venni a mögöttes terméket. Ez vezetett még tavaly a negatív olajárakhoz, hiszen sok hoppon maradt kereskedőnek értelemszerűen semmilyen infrastruktúra nem állt rendelkezésére az olaj átvételére, így a végén már ők fizettek másoknak, hogy meg tudjanak szabadulni az átvételi kötelezettségtől.

A bitcoinhoz visszakanyarodva, Nathan Cox, a Two Prime elemzőcég vezető befektetési tanácsadója úgy vélekedett, hogy bár az intézményi befektetők továbbra is „ki vannak éhezve” a kriptóra, az utóbbi hónapokban tapasztalható extrém volatilitás miatt megtorpantak, és inkább kivárnak egy kedvezőbb / kiszámíthatóbb belépési pont kínálta lehetőségre.

Patrick Heusser, a Crypto Finance AG elemzője szerint pedig nagyon sok új befektető egyszerűen rosszkor szált be, és megégette magát az áprilisi, májusi esések folyamán, így kiábrándulva a digitális érmékből.

 

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.