Elon Musk a Twitternél is bevezetné a Dogecoin fizetési lehetőséget

Musk olyan gyakran promózza a a kutyás mémcoint, mintha legalábbis fizetnének neki.

A leggazdagabb Doge hívő

Ha nem a világ egyik leggazdagabb emberéről lenne szó azt hihetnénk, hogy Musk részedést kap, hogy reklámozza a Dogecoint. A milliárdos tech zseni már a coin indulásakor is nagy érdeklődést mutatott iránta. Úgy látszik, hogy Muskot meggyőzte a Doge mert újabb és újabb üzleteiben vezeti be fizetőeszközként.

Tesla Cyber Rodeo

Most április 7-én adták át a Tesla austini óriás gyárát, amit egy “Cyber Rodeo”-val ünnepelt meg a cég. A rövid, de annál látványosabb show műsor alatt Musk több bejelentést is tett. Többek között elárulta a közönségnek, hogy az önvezető autónak már a béta verzióját tesztelik, és emellett egy újabb Tesla modellel is előrukkolt a cég.

A hírek nagy hatással voltak a közönségre, de az igazán nagy durranást a bemutatott mémek okozták. A hét és fél perces drón show végén ugyanis DOGE, a mémcoin kutyája jelent meg, ami hatalmas izgalmat keltett az érme rajongói táborában. A kutya után egy sün jelent meg a “Haha Yes” felirattal együtt, ami a Tesla oldalán történő vásárlás visszaigazolásakor látható. Ez a két kép elég volt ahhoz, hogy a Doge árfolyama 7%-ot emelkedjen még ugyanabban az órában.

Musk ezek szerint tovább bővíti majd a Dogecoinért elérhető termékek palettáját, amivel egy újabb löketet adott a mémcoinnak. Ugyanez történt januárban, amikor a milliárdos bejelentette, hogy egyes Tesla termékekért már Dogecoinban is fizethenek a vásárlók. A kriptós fizetéshez ugyan sokkal kézenfekvőbb lett volna a bitcoin, ám a milliárdos továbbra is felemás viszonyban van nagy energiaigényű digitális pénzzel.

A Twitternél is bevezetné

A promó áradat azonban úgy néz ki hogy még korántsem ért véget. Musk nemrég ugyanis egy igen nagy részt vett a Twitterből. A 92%-os részesedésnek hála Musk let az igazgatótanács legújabb tagja. A tervei között szerepel, hogy gatyába rázza a oldalt visszaállítva annak demokratikus működését. Emellett alaposan megvágná a Twitter Blue prémium előfizetés díját is sőt, itt is bevezetné a Dogecoint. A prémium 2,99 dolláros havi díja ellen egy kommentelő szólt fel Musk vasárnapi tweetje alatt, a milliárdos ekkor fedte fel, a terveit.