Elon Musk meggondolta magát: mégsem adja el az NFT-kről szóló alkotását

A Tesla vezérigazgatója arra a döntésre jutott, hogy mégsem adja el az NFT-kről szóló dalát.

Elon Musk március 15-én osztotta meg Twitteren az “Egy dal az NFT-kről” című műalkotását, amit nem helyettesíthető tokenért, azaz NFT-ért bocsátott eladásra.

Az NFT-k olyan digitális eszközök, amelyeket képek és videók bemutatására használnak. Az NFT-k decentralizált digitális blokkláncon futnak, ami azt jelenti, hogy nyomon követhető bármely eszköz tranzakciója, tulajdonjoga és érvényessége. Ezáltal a digitális művészeti alkotások eredetisége is garantált, amit a művészek önállóan értékesíthetnek.

A művészek fogjanak össze

Mike Winkelmann – művésznevén Beeple – élt is a Musk által meghirdetett lehetőséggel, azonnal felajánlott 69 millió dollárt, melyet a világon elsőként elárverezett NFT műalkotásáért, a Mindennapok: Az első 5000 nap című kollázsért kapott. Az árverésre anno a Christie’s aukcióház segítségével került sor, a remekmű 13 év munkájának gyümölcse volt. Most Musk ezzel szemben az NFT-dalért “csak”420 millió Dogecoint kért, ami körülbelül 23,9 millió dollár.

A licit a Valuables vásárlói platformra került fel végül, amit a Cent, a blokkláncra épített közösségi háló hozott létre. A Valuables adatai szerint Musk tweetjére a legutóbbi licit 1 121 000 dollár volt, @sinaEstavi Twitter-felhasználótól.

A Tesla és a SpaceX alapítója azonban meggondolta magát és visszavonta az ajánlatot. “Valójában nem érzem teljesen helyes döntésnek ezt eladni” – írta újabb tweetjében. Úgy tűnik, hogy nem ő lesz a következő, aki elárverezi digitális műalkotását, megdöntve a korábbi rekordot. Viszont Musk-ot ismerve biztos előáll hamarosan egy újabb ötlettel, ami ismét felborzolja a kedélyeket.