Elon Musk NFT digitális műalkotást árul, címe: „Egy dal az NFT-kről”

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere legelső NFT műalkotását árulja, melynek címe „Egy dal az NFT-kről”.  

Az idei év egyik legnagyobb durranása minden bizonnyal az NFT-k lesznek, melyek már a DeFi piactól is ellopták a showt. Mivel pedig a digitális műalkotások iránti érdeklődés brutálisan megnőtt, már csak idők kérdése volt, hogy Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója mikor száll be a buliba.

Nemrégiben még arról írtunk, hogy néhány magyar egyetemista NFT digitális műalkotással tisztelgett Elon Musk előtt. Mára maga Musk döntött úgy, hogy felhúzza a kesztyűt, és tweetjében elárulta, hogy legelső NFT-jének keres gazdát, melynek címe kissé ironikusra sikeredett. A „Tesla Technokingje”, avagy Musk műalkotása egyébként egy videó, melynek aláfestése egy elektronikus dal lett. A videóban megjelenik a “Vanity Trophy”, valamint a kriptoszektorban jól ismert “HODL” kifejezés is. Sőt, még a Dogecoin kabalája, a Shiba Inu is rivaldafényt kap, amely bizony elengedhetetlen kellék, ha Muskról van szó.

Vajon mennyiért fog elkelni a digitális műalkotás?

Természetesen azt mondanunk sem kell, hogy a bejelentés sokak fantáziáját megmozgatta, és már tömegek licitáltak a Valuables platformon. A cikk írásakor a legmagasabb árajánlat 625 ETH volt, mely több mint 3 millió forintot ér. Az egyik rekord összegért, avagy 69 millió dollárért elkelt NFT műalkotás alkotója nemrégiben arról tweetelt, hogy a bezsebelt pénz teljes egészét feltenné Musk NFT-jére. Összességében tehát úgy tűnik, izgalmas napoknak nézhetünk elébe, és kíváncsian várjuk, ki fogja „elnyerni” Musk művészi alkotását.

Az NFT-k igencsak jó úton haladnak a mainstreammé válás felé. Vegyük például az NBA világát, ahol robbanásszerűen terjedt el a technológia. Na meg aztán ott a rengeteg sok művész, köztük Musk párja, Grimes is, aki WarNymph nevű digitális gyűjteményét csaknem 5,8 millió dollárért adta el az elmúlt hónapban. A gyűjtemény a Nifty Gateway nevű platformon jelent meg, és mindössze 20 perc alatt el is kelt. Az NFT piac tehát brutálisan növekvő tendenciát mutat, és valljuk be, ahol Elon Musk felbukkan, ott garantált a siker (lásd: Bitcoin, Dogecoin).