Elon Musk: Egy darabig nem tervezem eladni a meglévő kriptovalutáimat

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója kijelentette, hogy nem tervezi eladni a már meglévő kriptovalutáit, emellett aggodalmainak adott hangot a növekvő inflációs ráták miatt.

Az utóbbi időben az inflációs ráta az egekbe szökött az Egyesült Államokban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy 40 éve a legmagasabb szintet érte el. Az amerikai inflációs ráta hatással van a világgazdaságra, de emellett a kriptovaluták iránti érdeklődést is növeli.

Elon Musknak, aki Bitcoin, Ethreum és Dogecoin tulajdonos is, nem áll szándékában a közeljövőben megválni felhalmozott digitális eszközeitől. Továbbá kiemelte az infláció kedvezőtlen hatását a Tesla nyersanyagaira és logisztikájára.

„Még mindig van belőlük, és nem fogom eladni a Bitcoinomat, Ethereumomat vagy a Doge-omat.” – hangzott el a vezérigazgatótól.

Közismerten Musk a kriptovaluták egyik legelkötelezettebb támogatója. 2021 februárjában a Tesla bejelentette, hogy a vállalat 1,5 milliárd dollárnyi Bitcoinnak a tulajdonosa. Habár az elektromos autógyártó ennek az összegnek tavaly eladta a 10%-át, ennek ellenére még mindig jelentős mennyiségű kriptovaluta van a birtokában.

Az infláció hatása a kriptovalutákra

A növekvő infláció elleni fedezeti eszköznek tekintett Bitcoin az elmúlt években jelentős népszerűségre tett szert az intézményi befektetők között. A nagybefektetők mostanra elkezdték diverzifikálni befektetési portfólióikat a különböző digitális valutákon keresztül. Egy Twitter-bejegyzésen által Musk a követői véleményére volt kíváncsi az inflációval kapcsolatban. Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója hozzászólásban megjegyezte, hogy a gyengébb fiat valuták összeomlanak majd a növekvő infláció miatt.

„A fogyasztói árindex továbbra is minden idők legmagasabb szintje körül ingadozik majd, az eszközinfláció pedig a fogyasztói árindex kétszeresére fog növekedni. A gyengébb fiat valuták összeomlanak, és a tőke áthelyeződése a készpénzből, adósságból és az értékpapírokból az olyan eszközökbe, mint a Bitcoin, egyre csak fokozódik majd.” – válaszolta Michael Saylor a Twitteren.