Solana árfolyam előrejelzés – Elérheti a SOL a 100 dollárt? Talán, ez a 3 érme mégis jobb befektetés lehet

A Solana már évek óta a kriptopiac egyik legfontosabb szereplője, köszönhetően a gyorsaságának, biztonságának és a skálázhatóságának.

A Hálózat egyszerre hasznosítja a Proof-of-History (PoH) és a Proof-of-Stake (PoS) konszenzusos rendszereket annak érdekében, hogy a legmagasabb hatékonyság mellett menjenek végre a tranzakciók. Ennek a megoldásnak köszönhetően a Solana blokklánc rendkívül jól skálázható, biztonságos, és hatalmas mennyiségű párhuzamos tranzakció elvégzésére alkalmas.

Mi az a Solana?

A hálózatot 2017-ben kezdte fejleszteni a Dropbox egyik programozója, Anatoly Yakovenko. Később a munkálatokhoz csatlakozott a Qualcomm volt alkalmazottja Greg Fitzgerlad, hogy közösen létre tudják hozni a Solana testnetet.

Anatoly felismerte, hogy az akkori hálózatok egyik legnagyobb problémája a sebességben és a skálázhatóságban rejlett. Nem volt ritka, hogy szimultán tranzakciókat nem lehetett végrehajtani, sőt sok esetben még a dAppok száma is limitálva volt. Minden akkori probléma origójában a sklázáhatóság volt. Erre válaszul jött létre a Solana.

Mi történt eddig a Solanaval?

A befektetők viszonylag hamar felismerték az érmében rejlő lehetőségeket. A jegyzés idején a SOL ára egy dollárnál kevesebb volt. Egy év múlva, 2021 áprilisában azonban már 44 dollár fölött volt az árfolyam. A lendület nem lassult, és elrepítette a SOL érméket egészen 250 dollárig. Ekkor azonban, több eseménynek köszönhetően az árfolyam összeomlott és egészen az FTX botrányig a 20-40 dolláros szintek között ingadozott. Az árfolyam beszakadásának több oka is volt.

solana érme

2021 végéig a kriptopiac hihetetlenül túlfűtött volt. Példátlan árfolyam-növekedéseket lehetett tapasztalni, sokszor még olyan érméknél is, amik mögött semmi fundamentális érték nem volt. Számos befektető osztotta a véleményt, miszerint szemben a részvényekkel, a kriptopénzekre nem lesz hatással egy esetleges gazdasági válság. Mint azt már tudjuk, nem így lett. Pánik pánikot szült, és a teljes szektor pillanatok alatt zsugorodni kezdett.

A makrogazdasági eseményeken túl a SOL hálózata is kihívásokkal küszködött. Többször is előfordult, hogy a teljes Solana ökoszisztéma (ami több mint 350 projektet jelent) elérhetetlenné vált, bizonyos esetekben majdnem 20 órán keresztül. Hasonló jelenségek nem kifejezetten ritkák egy ilyen mértékben növekvő hálózaton, ennek ellenére azonban a befektetők egy része rossz ómennek érezte az egyre szaporodó kimaradásokat.

Végezetül a Solana esetében is igaz volt, ami számos más kripto esetében is. A befektetők egy része kizárólag azért vásárolta meg az érméket, mert látta, hogy megy fel az áruk. Ennek a jelenségnek pedig az lett a következménye, hogy 2021-ben a Solana árfolyama 11,000 százalékkal nőtt. Egyáltalán nem meglepő, hogy egy ilyen rally után az árfolyamnak szüksége volt korrekcióra.

Mit tartogat a jövő a Solana számára?

Piaci kapitalizáció tekintetében a Solana még mindig 17. legnagyobb kapitalizációval rendelkező érme, ami számokban kifejezve 5,2 milliárd dollárt jelent. Ennek ellenére a 250 dolláros mindenkori csúcs óta, az FTX botrányt követően, jelenleg 14 dolláros árfolyamszinten mozog. A piac jelenlegi állása szerint, rövid távon mindenképpen a rizikósabb befektetések közé sorolhatjuk a SOL érmét.

Nehéz lenne magabiztosan technikai mutatókra hagyatkozni, mivel az elmúlt hetek mindenki számára világossá tették, hogy egy jó fundamentális alapokkal rendelkező érme is pillanatok alatt képes 20-50 százalék értékvesztésre egy-egy hírt követően. Amennyiben a szektor nem tapasztal újabb katasztrófális híreket a közeljövőben, abban az esetben hosszú távon a SOL befektetői pozitív eredményekre számíthatnak.

Ennek az elsődleges oka, hogy számtalan alkalmazás található a hálózaton és a számuk folyamatosan növekszik. Jelenleg a hálózat nagyjából 350 különböző projektnek ad otthont, ami ugyan kevesebb, mint amit az Ethereum hálózatán találhatunk, azért szégyenkezésre sem ad okot.

Egy jó módja a SOL várható árfolyamának a meghatározásához, ha összevetjük a legnagyobb hatással bíró szektorok várható növekedését a Solana hálózat árfolyamával. Lényegében párhuzamba állítjuk a várható internet, Google és Facebook növekedésével.

Eszköz 2023 2024 2025
Internet $ 52.39 $ 67.64 $ 87.33
Google $ 63.34 $ 98.87 $ 154.31
Facebook $ 90.03 $ 199.71 $ 443.02

Amint azt láthatjuk, a SOL ára akár 400 dollár fölé is mehet, azonban ehhez három év folyamatos növekedés szükséges, aminek jelenleg viszonylag kevés az esélye.

Azoknak, akik viszont nem szeretnének évekig várni arra, hogy megtérüljön a befektetésük, érdemes lehet megvizsgálni, milyen új projekteket lehet találni a kriptopiacon. Írásunk hátralévő részében ezek közül mutatunk be hármat, amikbe már most bölcs döntés lehet befektetni.

Dash 2 Trade (D2T)

A megfelelő elemzések elkészítésének hatalmas szerepe van. Minél alaposabban elemzünk egy érmét, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy a befektetés a terveink szerint fog alakulni. Ebben kíván segítséget nyújtani a Dash 2 Trade.

A Dash 2 Trade az előértékesítés során már több, mint 7 millió dollárt gyűjtött össze, és a lendület csak fokozódik. A befektetői hangulatot javítja, hogy rövid időn belül két tőzsdével is megállapodtak a fejlesztők a natív D2T érmék jegyzéséről: néhány nappal ezelőtt a BitMarttal sikerült megállapodni, amit az LBank előzött meg.

Egyáltalán nem meglepő a felfokozott érdeklődés, mivel a klasszikus indikátorokon túl, számos egyedi fejlesztésű eszközt is kínál a Dash 2 Trade. Mód nyílik például mesterséges intelligencia segítségével az előértékesítések elemzésére, vagy a közösségi médiában felbukkanó érmék ellenőrzésére.

A befektetők részére a platform jövő év elejétől válik majd elérhetővé, ezért érdemes lehet még most, kedvezményes áron bevásárolni a D2T tokenekből. Amennyiben szeretnél így tenni, kattints az alábbi linkre.

Impact Project (IMPT)

A karbonkredit-kereskedelem célja, hogy átláthatóvá és korrigálhatóvá tegye a károsanyag-kibocsátást. A rendszer még gyerekcipőben jár, ráadásul többnyire csak piaci szereplők számára érhető el. Ezen a gyakorlaton kívánnak változtatni az Impact Project fejlesztői.

A fejlesztők által létrehozott platformon keresztül a felhasználók, vásárlásaik során az Impact Project által használt IMPT tokenekben részesülnek. Ezek a vásárlások az eddig leszerződött több, mint 25,000 partner bármelyikénél történhetnek.

impt masodik szakasz 12 millio utan

Az IMPT érmék felhasználására több lehetőség is a befektető rendelkezésére áll: jegyzett érme révén túl is adhat rajtuk, de dönthet úgy is, hogy nyugdíjazza őket. Ha az utóbbi mellett teszi a voksát, abban az esetben az érme véglegesen megsemmisítésre kerül, amivel párhuzamos az Impact Project fejlesztői, egy leszerződött cégen keresztül kivonnak a légkörből 1 tonna szén-dioxidot. A folyamat záróakkordjaként pedig a felhasználó egy értékes NFT műalkotást kap jutalmul. Ezen később, akár túl is adhat a platform piacterén keresztül.

Az előértékesítés egyértelműen az év egyik legsikeresebb gyűjtése. Október óta a fejlesztőknek, a célul kitűzött 25.98 millió dollárból már több, mint 13 milliót sikerült összegyűjteni.

Ha te is szeretnél részesévé válni ennek az izgalmas, zöld kezdeményezésnek, egyszerű dolgod van. Látogass el az Impact Project hivatalos weboldalára, és csatlakozz a támogatók népes táborához.

IMPT vásárlása

RobotEra (TARO)

A RobotEra egy play-to-earn (játssz, hogy nyerj) jellegű sandbox blokklánc játék, amiben nyersanyagok gyűjtésével és küldetések teljesítésével, profitra lehet szert tenni.

A történet szerint a Taro bolygó kataklizmán esik át, aminek következtében csak egy maréknyi, emberi tudattal rendelkező robot marad életben. A túlélők célja, hogy visszaállítsák otthonuk egykori tündöklését.

Minden játékos egy NFT Robottal, és egy NFT kontinenssel kezdi meg a kalandokat. A Birtokolt földdarabon lehetőség nyílik nyersanyagok ellenében bányászni, mezőgazdaságot létrehozni vagy építkezni.

robotera jatek

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a közösségépítésre: bármikor meg lehet látogatni bárkinek a kontinensét, el lehet lesni trükköket és közös kalandra is lehet indulni, nagyobb nyeremények fejében újdonsült robotbarátainkkal.

A RobotEra a natív, ERC20 tokenek, a TARO-k előértékesítését mindössze pár hete kezdte el. A rövid idő ellenére viszont már most 200,000 dollárt sikerült összegyűjteni. A TARO jelenlegi ára mindössze 0,02 USDT, ami a sikeresen lezárt előértékesítési szakaszokat követően lépcsőzetesen emelkedni fog. Ennek a rendszernek hála, aki most csatlakozik, tetemes hozamra tehet szert alacsony kockázat mellett, mire az érme majd jegyzésre kerül.

Tudj meg többet a RobotEra világáról.

TARO token vásárlása