Elon Musk új üzletbe vág, Tesla tequilát árul 250 dollárért

A világ legnépszerűbb elektromos autókat gyártó vállalata, a Tesla a gépkocsik mellett már tequilát is értékesít.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója még 2018-ban áprilisi tréfaként megemlítette azt, hogy szívesen kipróbálná magát a tequila gyártásban is. Úgy tűnik, hogy az álma most valóra vált, hiszen nemrég elindította saját márkás tequiláját, melynek neve Teslaquila. Egy üveg Musk által fémjelzett tequila 250 dollárba, nagyjából 75 ezer forintba fáj, de a magas ár sem rettentette el az igazi Tesla rajongókat, hiszen a termék megjelenése után néhány órával már hiánycikk lett a nedűből.

Az ital nemcsak a minősége, hanem a megjelenése miatt is különleges, ugyanis egy villámcsapás alakú üvegben kerül értékesítésre, melyet egy kis állvány tart. A Tesla legújabb találmányát egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet megvásárolni.

A Tesla honlapján közzétett információk szerint a tequilát 15 hónapig érlelték francia tölgyfahordóban, melynek köszönhetően íze a szárított gyümölcsöket idézi, míg illata az édeskés vaníliára és a fahéjra emlékeztet.

Amikor 2018. októberében Musk Mexikóban előhozakodott a Teslaquila névvel, a Tesla Tanácsa azzal érvelt, hogy az túlságosan hasonlít a tequila védett szóra. Ennek ellenére, a Tequila Mexikói Tanácsa jóváhagyta az új márkanevet kijelentve: „A Tesla ma már a tequila tanúsított márkája a nemzeti italra vonatkozó szigorú jogszabályok alapján.” A terméket egyébként a Nosotros Tequila, az agavéből készült szeszesitalok egyik legnagyobb gyártója készíti, míg forgalmazásáért a Speakeasy Co vállalat a felelős.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.