A GMO bemutatta az első japán fejlesztésű bitcoin bányászriget

Tokiói székhelyű technológiai szolgáltató cég, a GMO Internet bemutatta az első japán fejlesztésű bitcoin bányászriget.

Amellett, hogy ez a Japánban elsőként kifejlesztett bitcoin bányász hardver, a B2 egyben az első miner is, ami 7nm-es félvezető chipeket használ garantálva a piacon kapható hardverekkel szembeni teljesítmény- és hatékonyságnövekedést. A Bitmain Antminer S9-ese 16 nm-es chippel van ellátva, míg a Halong Mining DragonMint T1 egy 10 nm-es Samsung chipet használ.

A GMO feltett szándéka, hogy konkurenciát támasszon az iparágban uralkodó Bitmainnek – amely jelenleg az összes ASIC bányász hardver 80% -át gyártja.

“Tisztelem a Bitmaint, de meg fogjuk állítani őket” – jelentette ki a GMO vezérigazgatója, Masatoshi Kumagai.

A Bloomberg tech riportere, Yuji Nakamura szerint, habár a B2-est Japánban fejlesztették ki, de 7nm-es chipeket Tajvanon gyártják, nagy eséllyel a TSMC amely a kínai bányászóriást is ellátja chipekkel.

A B2 1 999 dollárba kerül (550 000 HUF), szemben az S9 837 dollárjával (230 000 HUF), de cserébe a specifikációi jóval magasabbak, mint a Bitmain zászlóshajójáé. A GMO állítása szerint a B2 elérheti a 24TH/s értéket (az S9-nél az érték 14TH/s), az egységenkénti fogyasztása 1950W (81W/1TH/s). A GMO holnaptól fogadja a hardverra az előrendelést és várhatóan októberben kezdi szállítani.

A hardverek egyben a GMO saját bányászfarmjának felhúzásában is nagy segítségre lesznek, amit a cég még múlt évben indított. A kedden közzétett adatok szerint a vállalat májusban 472 BTC-t és 37 BCH-t bányászott. A cégnek 299PH/s a teljes hashrátája, amely 2017 decemberében még csak 22PH/s volt. A vállalat kijelentette, hogy az év végére szeretné elérni a 3000 PH/s-os hashrátát, ami több mint 900 százalékos növekedést jelentene.

A CCN kriptohíroldal jelentése szerint a GMO a közelmúltban kifejlesztett egy “CryptoChips by GMO” nevű applikációt is, amely bitcoinban jutalmazza mobilos játékosokat a játékban elért helyezésük alapján.