Erre az 5 érmére érdemes lesz odafigyelni 2023-ban

A mostani cikkben 5 olyan érmét szedtünk össze, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek 2023-ra nézve.

OCEAN

Az idei évben egyre inkább terjed a különböző eszközök tokenizálása, viszont fontos megjegyezni, hogy nem minden blokklánc alkalmas erre a folyamatra. Az Ocean Protocol egy olyan ökoszisztéma, amely blokklánc technológiát és ERC-20 alapú adattokeneket használ. Ez egy nyílt forráskódú protokoll, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a vállalkozások és magánszemélyek számára az adatok és az adatalapú szolgáltatások cseréjét és pénzzé tételét. Az Ethereum blokkláncra épülő Ocean protokoll adattokeneket használ az adathalmazokhoz való hozzáférés korlátozására. A tokeneket aztán azok a felhasználók váltják be, akiknek szükségük van az információhoz való hozzáférésre.

Az Ocean szoftverét úgy építették fel, hogy megkönnyítse ezt az adatcserét, összekapcsolva azokat a felhasználókat, akiknek adatra van szükségük, vagy akiknek nincsenek erőforrásaik az adatok tárolására, azokkal, akiknek vannak szabad erőforrásaik. Munkájukért cserébe a szolgáltatók OCEAN-t kapnak. A cikk írásának időpontjában az érmével 0,47 dolláron lehetett kereskedni a CoinMarketCap adatai szerint.

PLCU

Ahogy egyre több kiskereskedelmi üzletlánc támogatja a kriptofizetéseket, nyilvánvalóvá válik, hogy a hagyományos üzletarchitektúra nem biztos, hogy elegendő ehhez az új eszköztípushoz. A kriptovalutákhoz decentralizált platformokra van szükség, amelyek megkönnyítik a felhasználókkal való interakciókat. Az egyik ilyen platform a PLC Ultima, egy blokkláncra épülő ökoszisztéma, amely a mindennapi használatra szánt decentralizált alkalmazások elindítására összpontosít. Szolgáltatásait nem műszaki beállítottságú felhasználók is bátran használhatják, és az indulástól számított egy éven belül már 120 ország több mint 1,5 millió felhasználóját vonzotta.

Az ökoszisztémához tartozik egy decentralizált piactér, a PlatinDeal, amely különböző kriptovalutákat fogad el fizetőeszközként, és egy PLC kártya, amelyet jelentős számú kriptovalutával és fiat valutával lehet feltölteni. A platform natív tokenje pedig a PLCU, amely iránt egyre inkább növekvő kereslet bontakozik ki. December 10-én például a Coingecko a 10 legnépszerűbb kriptovaluta közzé sorolta Indiában.

A PLCU Ultima alapítója, egy Alex Reinhardtnak nevezett visszaeső piramisjáték építő, a PlatinCoin ponziról jól ismert. A Bitcoinist portál tartalmát ültettük magyarra anélkül, hogy a cikkszerző vagy a főszerkesztő alaposabban utánanézett volna az itt listázott coinok minőségének és megbízhatóságának. Ezért külön elnézést kérünk, a lebaszást mind a szerző, mind a főszerkesztő megkapta, és a jövőben igyekszünk az ilyen stílusú – következő bitcoin típusú – degenerált hopium cikkeket mellőzni (Fekete Balázs, BitcoinBazis.hu alapító, 2023/02/26)

FET

Köztudottan az idei év egyik legnépszerűbb témája a mesterséges intelligencia, amely egyre nagyobb teret hódít magának a kriptotérben is. Ezzel együtt az AI-alapú tokenek kereslete is megnövekedett. Egyesek szerint a következő piapiac alkalmával az ilyen érmék lesznek az egyik legsikeresebb eszközök, és nagy követőbázissal rendelkező, jól ismert kereskedők figyelmét kelti majd fel.

A Fetch AI egy mesterséges intelligencián alapuló platform. A FET, a Fetch AI natív érméje, a hálózaton belüli értékcserére és a felhasználók jutalmazására szolgáló eszköz. A platform célja, hogy számos olyan piacot automatizáljon, amelyek jelenleg kiterjedt manuális beavatkozást igényelnek. Az autonóm gazdasági tranzakciók révén zökkenőmentes, nagy sebességgel működő piacok jöhetnek létre. Az érme árfolyama 2022-ben még 0,09 dollár volt, a cikk írásának időpontjában pedig 0,44 dolláron lehetett vele kereskedni.

SOL

A Solana egy nyílt forráskódú blokkláncplatform, amely lehetővé teszi a dApp-ok fejlesztését és indítását intelligens szerződések révén. Főként a gyors és költséghatékony tranzakcióiról ismert. Másodpercenként akár 65 000 tranzakciót is képes kezelni, és az egy tranzakcióra jutó átlagos költség mindössze 0,00025 dollár. Ezek érvényesítésére egy egyedi algoritmust, az úgynevezett proof of history-t használja. Ez a hibrid protokoll ötvözi a tét bizonyítását az előzmények bizonyítására szolgáló mechanizmusokkal, ami még gyorsabb feldolgozási sebességet eredményez.

A SOL érme árfolyamát a medvepiac nem kímélte, és tovább csökkent, miután a jelentős mennyiségű SOL-t birtokló FTX kriptotőzsde összeomlott. A kihívások ellenére azonban sikerült átvészelnie a nehéz időszakot, és egyes elvárások szerint bizonyítani is fog. Jelenleg 24, 96 dolláron lehet vele kereskedni.

RARE

Az NFT-k iránti érdeklődés még mindig jelentősnek mondható, így az ehhez kapcsolódó érmék is bizakodóak a jövőt illetően.

A RARE érme, amely a SuperRare DAO tokenjeként szolgál, rekordnak számító, 94%-os csökkenést szenvedett el az eddigi csúcsához képest. Ennek ellenére még mindig megvan az esélye, hogy visszaszerezze az elvesztett értékét, és új magasságokba emelkedjen. Az érme egyedisége, hogy ez az egyetlen NFT piaci token, amely olyan vezető kriptotőzsdén van jegyezve, mint a Binance. A cikk írásának időpontjában a RARE érme árfolyama 0,18 dollár körül mozgott a CoinMarketCap szerint.