Készül az első dokumentumfilm az Ethereumról, egy DAO lesz a rendező

A filmrendező csapat ETH adományokat vár az első Ethereumról szóló dokumentumfilmhez.

Az “Ethereum: a végtelenség kert” (Ethereum: The Infinite Garden) a világszámítógép létrehozásában közreműködő személyeket fog megszólaltatni, köztük Vitalik Buterin társalapítót és Aya Miyaguchi-t, az Ethereum Alapítvány elnökét.

A dokura a szükséges forrást közösségi finanszírozásban szeretnék előteremteni, mintegy 750 ETH-et (1.4 millió dollárt), mert a rendezők szerint ez a forma illik leginkább az Ethereum ethoszához. Ezáltal így szeretnének a közösség számára nagyobb beleszólást biztosítani a filmkészítők a doku produkcióba.

“Izgalmas, hogy egy DAO [decentralizált autonóm szervezet] lehet a mi ügyvezető producerünk” – magyarázta Zach Ingrasci társrendező. „Ez lenne az első alkalom, egy film történetében. Az biztos, hogy az ügyvezető producer valaki a közösségből lesz. Ezért szerettük volna minél előbb bevonni a közösséget a rendezésbe.”

Az “Ethereum: The Infinite Garden” forrásgyűjtés a Mirror oldalon zajlik egészen július 16-áig. Eddig a kitűzött 750 ETH-ből 233 jött rá össze, ami közel 450,000$ 258 támogatótól. A támogatók automatikusan megkapják a film NFT-tokenesített kreatív vizuális termékeit, amit pplpleasr digitális művész készített.

Morgan Beller, a Libra token fejlesztésében résztvevő Ethereum dokumentumfilm támogató hozzátette:

Ha most ismerkedsz az Ethereummal, és nem vagy kriptós, akkor nem feltétlenül látod ezt az oldalát [az Ethereum projektnek]. De mindig azt gondoltam, hogy ha a világ képes lenne valahogy meglátni és megérteni, honnan indult ez az egész, a szíveket és a gondolatokat mögötte, az emberek mind megértenék, mind jobban támogatnák.

A film debüt valamikor 2023-ban várható. Reméljük a film nem fog akkorát csúszni, mint az Ethereum 2.0.