Év végén jönnek a második generációs blockchain mobilok

A tajvani HTC elektronikai óriás bejelentette, már tervezi a második generációs blockchain mobilok piacra dobását. A közlemény szerint még 2020 előtt piacra kerülhetnek.

A HTC decentralizációs részlegét vezető Phil Chen szerint a fejlesztések célja, hogy így növeljék az okostelefon értékesítéseket és bővítsék a vállalat blokklánc ökoszisztémáját.

Ahogy korábban már mi is írtunk róla, a HTC először 2018 tavaszán jelentette be a blockchain fókuszú Exodus telefonját és 2018 végén kezdte el felvenni a rendeléseket rá. Április 30-án indul meg a kiszállítás.

Chen közleménye szerint az első generációs Exodus telefon teljesítette az értékesítési célokat hozzátéve, a bitcoin (BTC) és ether (ETH) kriptók, mint fizetőeszköz, hozzáadásával az új kriptokereskedési startupok szintén segítettek fellendíteni az eladásokat.

A második generációs blockchain telefon még több decentralizált alkalmazást fog támogatni, köztük böngészést, üzenetküldést és közösségi médiát. Ezidáig az Exodus 1 ‘csak’ különböző kriptókat, tranzakciókezelést és személyre szabott tárcákat támogatott.

Az új kommunikációs blokklánc alkalmazások peer-to-peer kapcsolaton fognak alapulni felhőtovábbítás helyett ahogy a korábbi telefonok.

Chen szerint a centralizált fogyasztói alkalmazások, mint az Uber és AirBnB magasra tették a lécet a feljövőben lévő blockchain és decentralizált technológiáknak.

Phil Chen nem sokkal korábban fejezte be forrásgyűjtési akcióját egy új kockázati tőke társaságnak, a Proof of Capitalnak, amely 50 millió dolláros keretével Exodusra fejlesztendő alkalmazásokat támogat. A HTC partnerként vesz részt a vállalkozásban.

Kapcsolódó hír, hogy a HTC Exodus versenytársának titulált Sirin Labs, a csalódást keltő Finney szintén blockchain mobil értékesítése miatt megválni kényszerült munkaerejének 25%-tól.

(Forrás: Digitimes)