Előrendelhető a svájci Sirin Labs Finney blokklánc telefonja

A blokklánc-alapú telefont hónapokkal ezelőtt bejelentő Sirin Labs a Computerworld értesülése szerint november 29-ével megkezdi új okostelefonja kiszállítását.

A Sirin Labs 2017. decemberi publikus tokenértékesítése (ICO) során 157 millió dollárt gyűjtött a blokklánc-alapú okostelefonja kifejlesztéséhez és piacra dobásához. A modellt Finney névre keresztelték, Hal Finney kriptográfus és informatikus után, aki úttörő szerepet játszott a bitcoin első éveiben.

Az Android és SIRIN nyílt forrású operációs rendszerrel futó telefon lesz az első, mely egyben offline tárcaként is használható a titkosított kommunikáció mellett. A körülbelül 1000 dollárért árult Finney egy úgynevezett Token Conversion Service (TCS), azaz, tokenváltási szolgáltatást is kínál, mely révén a támogatott érméket és tokeneket a telefonon keresztül lehet átváltani anélkül, hogy külső kriptotőzsdékre kellene regisztrálni.

A telefont a tajvani, az Apple, Google, Cisco, Huawei telefonokat is összeszerelő Foxconn Technology Group gyártja.

A Sirin Labs ügyvezetője kihangsúlyozta, a blokklánc-alapú telefon leegyszerűsíti a kriptovaluta és peer-to-peer hálózatok használatát mialatt az Android operációs rendszer segítségével a felhasználók egy megszokott kezelőfelületet is kapnak.

A HTC Exodus telefonja szintén előrendelhető már és limitált darabszámban ugyan, de kapható is. A Sirin telefont egyelőre kizárólag SRN tokenért lehet előrendelni, az Exodust bitcoinért és ethereumért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük