Extrém emelkedésbe fogott a LINK, legalább 20 millió dollárnyi short pozíció vált hamuvá

Megállíthatatlan a Chainlink (LINK) az elmúlt pár napban. Miután 22% -ot zuhant a júliusi csúcsértékéről, a token újra extrém emelkedésbe kezdett.

A CoinGecko árfolyam adatai szerint a token jelenleg 12.66 dolláron kereskedve 24 óra alatt 20.1%-ot erősödött. Az árfolyam robbanás hatására lépett egyet a piaci kapitalizációs rangsorban is, 4.8 milliárd dolláros összértékével immár a hatodik a BSV-t és az LTC-t lekörözve.

Akik a LINK shortolása mellett döntöttek – vannak jó páran – a pumpa után megüthették a bokájukat ugyanis a pozícióik likvidálásra kerültek ha nem volt elég letétjük a veszteségek fedezésére. Ezt támasztja alá az a tegnapi on-chain adat is, miszerint több millió dollárnyi short pozíció került részben vagy egészben likvidálásra.

Több millió dollár értékű LINK short pozíció került likvidálásra egy DeFi platformon

Miután a LINK augusztus 8-án reggel elérte a 11 dollárt, a Twitteren felröppent a hír, hogy az Aave DeFi platformon több short pozíció is likvidálásra került.

A legjelentősebb ezek közül egy kb. 20 millió dollár értékű volt. A short pozíció állítólag teljes mértékben felszámolásra került miután a LINK rövid időre kiütötte a 14 dollárt és a nettó vagyon összege 299.66 dollárra apadt.

A likvidálás még annak ellenére is bekövetkezett állítólag, hogy a pozíció tulaja több százezer dollár extra fedezetet utalt letétbe az Aave-re, hogy ez ne következhessen be.

A gyűjtőoldalak alapján nem csak a DeFi platformokon, de a centralizált származékos kereskedési oldalakon is több millió $ értékű LINK short pozíció került likvidálásra.

Egy trader megjegyezte, hogy saját adatai szerint legalább 16 millió dollár LINK short, valamint egy köteg 1 millió dolláros pozíció ment a süllyesztőbe a kriptovaluta határidős platformokon. Egy másik kereskedő arra figyelmeztetett, hogy csak a Binance Chainlink piacán 40 millió USD-t likvidáltak.

A Zeus Capital állhat a háttérben?

A short spekulánsok égését látva felmerül a kérdés, vajon ki áll a háttérben? Egyesek szerint a Zeus Capital kriptovaluta alap, ami a hetekben hevesen nekiment a Chainlink projektnek. Az alap Twitter fiókján keresztül a Chainlinket az új “Theranos vagy Enron” bukásokhoz hasonlította és még egy 30 oldalas jelentést is kiadott arról, hogy miért vélik, hogy a LINK 0,07 dollárra fog esni. Mi több, az alap etikátlanul odáig ment, hogy kriptovaluta influenszereket kívánt felfogadni akár 5 BTC-t is fizetve nekik, csak hogy rosszakat állítsanak a projektről.

Egyelőre nincs direkt kapcsolat a friss short pozíció likvidálások és a Zeus Capital húzása között, de Twitteren mióta a LINK augusztus 8-án 11 dollár fölé emelkedett, a Zeus nem közölt és osztott meg semmit se a Chainlinkről.

Kapcsolódó: