A Facebook cenzúrázni kezdte a BitcoinBázis oldalát, ez vár a többi kriptós oldalra is?

Arra lettünk figyelmesek a minap, hogy a Bitcoin Bázis Facebook oldaláról eltűnt az összes korábbi bitcoinbazis.hu cikkmegosztásunk és egyben nem enged újakat sem megosztani. Általában napi 4-5 friss cikket osztunk meg a Facebookon annak érdekében, hogy így is könnyebbé tegyük az információszerzést a 3800+ felhasználót számoló követőtáborunknak.

A hivatalos üzenet szerint a BitcoinBazis.hu cikkeit azért nem lehet megosztani, mert nem felelnek meg a szociális média közösségi alapelveinek. A Facebook oldalunk 2016. júniusa óta aktív, több ezer BitcoinBazis.hu cikkbejegyzést osztottunk meg az évek során és ez az első alkalom, hogy ilyen korlátozásban részesültünk.

Hogy a Facebook-cenzúra ideiglenes vagy végleges, azt jelen pillanatban nem tudjuk megmondani. Olvasóink szintén jelentették, hogy ők egyaránt, a saját falaikon nem tudnak bitcoinbázisos linkeket megosztani.

A döntés ellen lehet fellebbezni, amit már megtettünk, de okulva a Facebook ügyfélszolgálattal folytatott korábbi kommunikációnkból, sok esélyt nem látunk rá, hogy visszaállítsák. Egy fecske nem csinál nyarat, még annak ellenére sem, ha épp a tulajdonos fellebbez.

Szerencsére egy bejegyzést még ki tudtunk tenni a Facebook falunkra, ahol tudattuk a követőinkkel a kialakult helyzetet. Egy kommentelő szerint a korlátozás várható volt, ugyanis értesülése szerint a Facebook pár hete bejelentette, hogy vadászni fog a kriptós oldalakra.

Jelen pillanatban még nem tudjuk megmondani, hogy a Facebook-cenzúra elvont egyedi esetet jelent vagy a közösségi oldal újra elkezdi feltekerni a lángot a legitim kriptovaluta vállalkozások alatt. Köztudottan, a kriptovaluta vállalkozások például csak nagyon komoly szűrőn átmenve, direkt kiállított licenccel tudnak hirdetni a Facebookon keresztül. Egyelőre más magyar kriptós oldalak esetében vagy nagynevű angol nyelvű hírportáloknál nem tapasztaltunk ilyen típusú korlátozást.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük