Winklevoss: 2 éven belül jöhet a Google kriptopénze is

A digitális pénzek szerves részét fogják képezni az úgynevezett FANG technológiai vállalatok üzleti modelljének, nyilatkozta Tyler és Cameron Winklevoss egy CNBC interjú során még július 9-én.

A Libráról kérdezve, a Facebook indulásában segédkező ikerpár kijelentette, a techóriások hamarosan követni fogják a Facebook példáját.

A FANG rövidítése a “nagy négy” technológiai óriásvállalat kezdőbetűinek összevonása: Facebook, Amazon, Netflix és Google.

“Előrejelzésünk szerint az elkövetkezendő 2 évben minden egyes FANG vállalatnak lesz valamilyen kriptopénz projektje,” nyilatkozta Tyler Winklevoss.

A Libra fizetési protokoll még messze van az indulástól, következő évben indul, ha minden a tervek szerint halad. Ám korántsem biztos, hogy a tervek szerint sikerül az indulás mivel több ország is, köztük az USA, Japán és Franciaország pénzügyi hatósága is fenntartását fejezte ki a projekttel kapcsolatban. Különösen az Egyesült Államok döntéshozóinak körében nagy az ellenállás, ahol egyenesen a projekt leállítását követelik.

A szabályozók fő aggálya, hogy a Libra kriptopénz potenciálisan kiiktatja a bankrendszert, mint pénzügyi infrastruktúra és direkt tranzakciókat tesz lehetővé a Facebook felhasználók között.

A Winklevossok szerint a szabályozási fenntartások eloszlatása nélkül képtelen lesz a Facebook sikeres Libra projektet kivitelezni. Sokan a kriptoközösség berkein belül nem is tartják ‘echte’ kriptopénznek a Librát, aminek ellentmond a Winklevossok érvelése, akik elképzelhetőnek tartják, hogy induláskor listázni fogják a saját Gemini kriptotőzsdéjükön is.

“Őszintén megvizsgáljuk a Librát és bár inkább egy eszköz, ha nyílt protokollú lesz, akkor listázhatjuk is, igen ez valószínű,” folytatta Tyler Winklevoss.

A héten Tom Lee bitcoin szószóló is hasonló predikciót vázolt fel, miszerint a technológia nagyágyúi sorra saját digitális pénzeket bocsáthatnak ki.

“A tény, hogy a Facebook és valószínűsíthetően más FANG vállalatok saját digitális pénzt bocsátanak ki már elég, hogy validálja azt az ötletet, hogy a digitális pénzek már nem mennek sehová,” nyilatkozta a CNBC-nek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük