Februárban érkezik a Silk Road mozifilm, a Lionsgate vette meg a jogokat

A Silk Road filmes jogait a Lionsgate vásárolta meg. A film alig két hónap múlva érkezik az Egyesült Államok mozijaiba. A közel két órás mozifilm a Silk Road dark webes piactér alapítójának, Ross Ulbricht-nek az életét, illetve a letartóztatásához vezető eseményeket mutatja be.

A Lionsgate a héten bejelentette, hogy megszerezte a Silk Road filmes jogait, így a nagyjátékfilmet már 2021. februárjában bemutathatják az Egyesült Államok mozijaiban. Az amerikai-kanadai szórakoztatóipari vállalat a premiert február 19-re tervezi, amibe sajnos beleszólhat a koronavírus-járvány is. Amennyiben a járványügyi korlátozások miatt a mozik zárva lesznek, digitális vagy videó formájában kerül bemutatásra az egész estés film. Február 23-án egyébként már Blu-ray-en és DVD-n is elérhető lesz. A film forgatókönyvet a Rolling Stone magazin Dead End On Silk Road cikke alapján készítették el, a rendező Tiller Russell.

A fiatal Ross Ulbricht-ot Nick Robinson játsza, akit a Jurassic World-ben ismerhettek meg a nézők, a DEA ügynökét Jason Clarke alakítja, aki a Terminátor Genisys-ben, A nagy Gatsby-ben, illetve A majmok bolygójában is szerepelt.

Lauren Bixby, a Lionsgate akvizícióért felelős alelnöke így nyilatkozott: „A Silk Road egy izgalmas film, amely nem a fikcióra alapul, hanem egy igaz történetre. A film a nézők tekintetét a képernyőre szegezi a bűnöző lángelme és a forrófejű DEA ügynök macska-egér játékával.”

A Silk Road forgatása tavaly júniusban kezdődött el, a film készítői eredetileg az áprilisi Tribeca Filmfesztiválra tervezték a világpremiert, de a COVID-19 járvány miatt az eseményt elhalasztották.  Nem a Silk Road az első, kriptovalutákkal foglalkozó film a Lionsgate-nél. Tavaly áprilisban a cég bemutatta a Crypto című filmet, melyben Beau Knapp, Alexis Bledel, Luke Hemsworth és Kurt Russell játszották a főszerepet.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük